Fahrettin Yokuş: 'Tarım Bakanlığı Memur Alımı Sözünün Takipçisi Olacağız'

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 5 bin personel alımı yapacağına dair açıklamanın ardından adayların heyecanlı bekleyişi başladı. Konuyla ilgili daha önce de atama bekleyen adayların sesini duyurmak için mecliste sık sık açıklamalarda bulunan Fahrettin Yokuş, daha önce verilen sözlerin tutulmadığını, bu sürecin takipçisi olacaklarını, gençlerin umutlarıyla oynanmaması gerektiğini söyledi. 

Fahrettin Yokuş: 'Tarım Bakanlığı Memur Alımı Sözünün Takipçisi Olacağız'

Tarım Bakanlığı Memur Alımı Sözünün Takipçisi Olacağız

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 5 bin personel alımı yapacağına dair açıklamanın ardından adayların heyecanlı bekleyişi başlarken, konuyla ilgili daha önce de atama bekleyen adayların sesini duyurmak için mecliste sık sık açıklamalarda bulunan Fahrettin Yokuş, daha önce verilen sözlerin tutulmadığını, bu sürecin takipçisi olacaklarını, gençlerin umutlarıyla oynanmaması gerektiğini söyledi. 

DAHA ÖNCE DE MECLİSTE PERSONEL ALIMLARINI GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın personel ihtiyacı olduğunun herkes tarafından bilindiğini, bunun daha önceki bakanlar tarafından da sık sık gündeme getirildiğini söyleyen Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda Konya'nın tarım politikalarıyla ilgili 'Tarım Bakanımıza onlarca soru önergesi verdik, fakat personel eksikliğinden dolayı mıdır bilinmez, cevap veremiyorlar' demiş, personel alımlarıyla ilgili sürecin hızlandırılması gerektiğini savunmuştu. Bekir Pakdemirli'nin 5 bin personel alımı yapılacağının açıklanmasıyla ilgili, 'Daha önce de 10 binin üzerinde personel alımı yapılacağını açıklamışlardı. Gençlerimiz işsiz, KPSS'ye olan güvenleri zaten mülakat süreçleri yüzünden günden güne azalıyor. Bu sözlerini tutmalarını ve kısa sürede ilana çıkarak sözlerini tutmalarını bekliyoruz. Mülakat süreçlerinin daha önceki gibi olacağını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Takipçisi olacağız. Diğer 5 bin kişilik alımla ilgili de çalışmalarımız mecliste sürecek ve bunu da gündemde tutacağız' dedi.

Mülakatla İlgili Açıklamaları Büyük Destek Görmüştü

Kamu personeli alımlarında mülakatın adaletsizlik haline gelmeye başladığını, mülakatlardaki torpil iddialarının görmezden gelinemeyeceğini, adayların hakkının yenildiğine dair çok fazla şikayet aldıklarını belirten Fahrettin Yokuş'a adaylardan büyük destek gelmişti.

KAMUBULTENİ/ÖZEL AÇIKLAMA