Fahrettin Yokuş: Emeklilerin Bayram İkramiyeleri Arttırılmalıdır

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, emekliler için bayramda verilecek ikramiye tutarlarında artış yapılması gerektiğini söyledi. Yokuş, ikramiyelerin enflasyon oranında arttırılmaması halinde büyük bir haksızlık meydana geleceğini belirtti.

Fahrettin Yokuş: Emeklilerin Bayram İkramiyeleri Arttırılmalıdır

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYELERİ ARTIRILMALIDIR.

Emeklilere bayram ikramiyesi konusunda değerlendirmelerde bulunan Yokuş, “Emeklilerin bayram ikramiyeleri en az yıllık enflasyon kadar artırılmalıdır. Bir önceki yıl enflasyon artışı yüzde 20'nin üzerinde gerçekleşmiştir. Emekliler için bayramlarda verilecek olan bayram ikramiyelerinin, enflasyon oranında artırılmazsa emeklilere büyük bir haksızlık yapılmış olur.

Bilindiği gibi emeklilerin maaşları her yıl tüketici fiyatları endeksi oranında hesaplanarak artırılmaktadır. Emekliler için bayram ikramiyelerin sabit tutulması, emeklilerin hakkını gasp etmektir. Bu durum Anayasamızın eşitlik ilkesine ve sosyal devlet ilkesine uymamaktadır. Diğer yandan kamuda çalışan ve toplu sözleşme gereği her yıl belli aralıklarla ikramiye alan çalışanların ikramiye tutarları en az bir önceki yılın enflasyon tutarı kadar artırılmaktadır. Emeklilerin bayram ikramiyeleri artırılmazsa, her emeklinin yıllık kaybı en az 450 TL olacaktır.” dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA