Fahrettin Yokuş Canlı Yayında Açıkladı! 'Taşerondan Kadroya Geçenlerin Maaş Zammı ve Kıdem Tazminatı'

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 2019 yılı asgari ücret zammını hatırlatarak taşerondan kadroya geçenlerin maaş durumu ve kıdem tazminatı konusuna değindi.

Fahrettin Yokuş Canlı Yayında Açıkladı! 'Taşerondan Kadroya Geçenlerin Maaş Zammı ve Kıdem Tazminatı'

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Kanal 5'in canlı yayın konuğu oldu. Burada çalışma hayatının sıkıntılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yokuş, kıdem tazminatıyla ilgili yapılacağı açıklanan yeni düzenlemenin işçilerin hak kaybıyla sonuçlanacağını söyledi.

Taşerondan kadroya geçen işçilerin 4+4 maaş zammı ile karşı karşıya kaldıklarını, asgari ücrete ise yüzde 26 zam yapıldığını belirten Yokuş, taşerondan kadroya geçenlerin enflasyon altında ezildiğini söyledi. Sendikaların bu konudaki önemine dikkat çeken İYİ Parti Konya Milletvekili, " "Taşerondan işçileri aldık değil mi, sözleşmesi 3 yıl, 3 yıl sonra ne olacakları belli değil. 2020 yılına kadar 4+4 zam yapılacak dendi, bir anlaşma yapıldı. Taşerondan devlete aldığımız işçilerimiz, yüzde 26'lık zammı alamadı. Niye, sözleşmeleri 4+4 diye. Biz çalışma düzenini , hayatını, sağlıklı hale getiremedik. İşçi sendikaları, memur sendikalarıyla diyaloglarımızı kopardık. Ne diyordu Türk İş Başkanı, 'Kıdemime dokunma' diyordu, devleti yönetenler diyor ki, kıdem tazminatını bir fonda toplayalım, bunu eritelim diyor. İşçi sendikaları buna karşı çıkıyor, bu benim hakkım diyor. İşçi kıdem tazminatını kaybederse perişan olur. Sendika bunda lazım." dedi.

KAMUBULTNEİ.COM - ANKARA