EYT’liler, Bu Haber Üzerine Telefona Sarıldı

Türkiye gazetesinde bulunan bir haberde emeklilikte yaşa takılanların (EYT) söylentiler üzerine siyasetçileri adeta telefon yağmuruna tuttu açıklandı. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sigortalı olduktan sonra’ oyunun kuralı değiştiği’ gerekçesiyle iş yaşamına başladığında kendilerine vaat edilenden daha geç emekli olacak geniş bir kitle. Bütün siyasi partilerden ve meslekten üyeleri var. 8 Eylül 1999 tarihindeki düzenleme ile beraber emeklilikleri Böylece ertelemiş oldu. Söz konusu düzenleme yerine g

EYT’liler, Bu Haber Üzerine Telefona Sarıldı

Ekonomik problemlerin etkisiyle seçmen desteğini önemli ölçüde kaybeden iktidar partileri, son zamanlarda emeklilikte yaşa takılanlar problemini yeniden gündeme taşıdı. Eyt'li sayısının içimi diye birisi Mayıs itibarıyla 4 milyon 463 bin 441 kişi oldukları belirtiyordu. Öncelikli olarak 1.5 milyon kişi emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle beraber anında emekli olabilecek.

Bundan birkaç gün önce Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında gerçekleştirilen EYT toplantısında Maliye Bakanlığının hazırlamış olduğu etki analizi raporuna göre aynı anda 1,5 ila 2 milyon kişinin emekli olmasının sosyal güvenlik sistemi üzerinde olumsuz bir etki oluşturacağı gündeme getirilmiştir. Yani hükümet, emeklilikte yaşa takılanlar probleminin giderilmesinin hazineye finansal etkilerini göz önünde bulundurarak sürekli işi yokuşa sürüklemeye kalkışıyor.

Edinilen bilgilere göre toplantıda düzenleme çıkarılırken bir yaş koşulu getirilmesi ve kademeli bir sistemin kurulması üzerinde durulduğu fakat ortak bir görüşe varılmadı.