EYT’de 10 Gün Detayına Dikkat Nedir Bu 10 Gün Detayı?

Milyonların aylardır beklediği EYT sonunda Meclis Başkanlığına sunuldu. 4 madde halinde olan kanun teklifinde 10 gün detayı ön plana çıktı. Peki nedir bu 10 gün detayı?

EYT’de 10 Gün Detayına Dikkat Nedir Bu 10 Gün Detayı?

Kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak biline kanun teklifi bugün itibariyle meclise sunuldu. Taslak metninde yer alan bir detay dikkatlerden kaçmadı. Taslakta emekli olup ta aynı iş yerinde çalışmak isteyenlere başvuru günü sınırlaması getirildi.

Taslak metninde yer alan emekli olup ta aynı iş yerinde çalışmak isteyenler ile emekli olup başka işte çalışmak isteyenlere yönelik önemli bir madde yer aldı.

Metinde, EYT kapsamında emekli olanların 10 gün içinde aynı iş yerinde çalışmaya başlamaları durumunda yüzde 5 civarında sosyal güvenlik destek prim indirimi hakkı verildi. Bu kapsamda emekli olup aynı işyerinde 10 gün içinde çalışmaya başlayanlar bu destekten yararlanabilecek. Bu süreyi geçirenler ise bu destekten yararlanamayacak.

Metinde yer alan bir detaya da dikkat etmek gerekiyor. Buna göre emekli olup ta aynı iş yerinde çalışmaya başlayanlardan başka iş yerine geçenlerde bu indirimden ikinci kez yararlanamayacak. Yani 10 günlük süre aynı iş yerinde çalışan bir kişi başka bir işi yerinde çalışmaya başlarsa indirimden yararlanamayacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /