EYT Raporunda Dikkat Çeken Detay

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar , Cumhurbaşkanlığından gelen talimat ile sevindi. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada ise EYT için bir rapor hazırlandığına yer verildi. Hazırlanan raporda dikkat çeken maddeler yer aldı.

EYT Raporunda Dikkat Çeken Detay

EYT raporunda dikkat çeken detay.

Emeklilikte yaşa takılan vatandşaları sevindirne son dakika haberi geçtiğimiz gün gelmişti. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili bir talimat verdiği belirtildi. Verilen talimat sonrası Vedat Bilgin harekete geçti ve EYTSYDD Derneği ile bir görüşme yaptı.

Yapılan görüşmede bir rapor hazırlandı ve bu rapor Cumhurbaşkanlığı 'na sunuldu. 

1 milyondan fazla emeklilikte yaşa takılan vatandaşı ilgilendiren raporda EYT 'nin devlete maliyeti ve EYT 'li sayısına yer verildi. 

Raporda , Türkiye genelinde 2008 yılı itibariyla emeklilikta yaşa takılan vatandaşların sayısının 5 milyon 954 bin 225 olduğu bildirildi. Bu kişilerin şimdi emekli edilmesi duurmunda devlete aylık yükü 8 milyon 647 bin 878 TL olacağının belirtildiği raporda, bu rakama göre hesaplanınca yıllık toplam maliyetin 103 milyar 774 milyon TL olacağı bildirildi. 

RAPORDA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Ancak raporda , EYT ile ilgili düzenlemenin yapılmasının ardından 5 milyon değil , 750 bin kişi ile 1 milyon kişi arasında EYT 'linin emekli edileceği , bu sayının da devlete maliyetinin 14 Milyar 400 Milyon TL olduğu bildirildi. 

Buna göre 5 milyon EYT 'linin hepsi , yeni düzenleme ile emekli olamayacak. Belirli kriterler getirilecek ve 5 milyon EYT 'liden bu kriterleri taşıyanlar emekli edilecek. 

PEKİ KRİTERLER NE OLACAK?

Söz konusu raporun bir kısmı kamuoyu ile paylaşıldı. Kriterlerle ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak Cumhurbaşkanlığı eli ile yapılacak EYT düzenlemesinde göz önüne alınacak önemli kriterin  yaş olması bekleniyor. 5 milyondan fazla EYT 'li için yaşa göre yeni düzenleme yapılacak.

Yaşa takılan vatandaşlar bu sayfada >> TIKLA KATIL

EYT HAKKINDA DETAYLAR GELDİĞİ ANDA İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN