EYT maaşı yatmayanlar dikkat! Bunu yaparsanız ödeme alabilirsiniz!

Emeklilik başvurusu yapmış EYT'liler maaş ödemelerine dair araştırmalara devam ediyorlar. Bazı EYT'liler maaşlarını alırken bazı EYT'liler için ise ödeme yapılmadı. parası yatmayan EYT'lilerin ne yapması gerekiyor?

EYT maaşı yatmayanlar dikkat! Bunu yaparsanız ödeme alabilirsiniz!

EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla beraber koşulları sağlayan EYT'liler emeklilik başvuruları için SGK'nın başvuru kanallarında büyük bir yoğunluk oluşturdular. Yapılan bu başvurular SGK'nın emeklilik birimi tarafından incelenerek onaylanıyor. Onay verilen kişiler ise emeklilik işlemleri tamamlanarak emekli maaş hesaplaması yapılıyor ve maaşı bağlanıyor. 

EYT'LİLERİN ÖDEMELERİ NASIL YAPILIYOR?

EYT'liler arasında emekli maaşı bağlanan vatandaşların önemli bir kısmı paralarını aldılar. Maaşlarını maaş farklarını ve bayram ikramiyelerini alan EYT'liler en az 10.000 TL'yi ceplerine koydular. Ancak bazı EYT'lilerin emekli maaşları bağlanmış olmasına rağmen ödemelerini henüz alamadılar. İşte bu EYT'liler emekli maaşlarını ve diğer ödemelerini nasıl alabileceklerini merak ediyorlar. 

BAŞVURU SIRASINDA VERİLMESİ GEREKİYOR

Emeklilik başvurusu sırasında EYT'lilere maaşlarının yatmasını istedikleri banka şubesi de soruluyor. Bu kısım ile alakalı doğru bilgi vermeyen veya herhangi bir bilgi vermeyenlerin maaşları ve diğer yan ödemeleri yapılamadı. Ancak bu kişilerin ödemeleri gerçekleştirildi. Bu ödemelere ulaşabilmek için çok kolay bir işlem yapılması gerekiyor. 

KİMLİKLE BAŞVURUN!

EYT ile emekli olmuş ama emekli maaşı ödenmemiş olan vatandaşlar emekli maaşlarını nasıl alabileceklerini merak ediyorlar. Bu kişiler kimliklerini alarak ikamet adreslerine en yakın Ziraat Bankası şubesine gitmeleri gerekiyor. Bu durumda olan kişilerin maaşları isimleri adına Ziraat Bankası'na yatabiliyor. Kimlikle başvuran vatandaşlar bu ödemelerini tahsil edebiliyorlar. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir durum bulunuyor.

İŞLEMİ BİTMEYEN BANKAYA GİTMESİN!

Tıpkı SGK gibi Ziraat Bankası da bayram öncesinde yoğun bir mesai gerçekleştiriyor. EYT başvuruları henüz tamamlanmamış olan kişilere emekli maaş ödemesi şu anda yapılmayacak. Bu kişilerin kimlikleri ile Ziraat Bankası'na gitmelerinin herhangi bir anlamı bulunmuyor. Maaşlarını alamayacakları gibi boşu boşuna Ziraat Bankası'nda kalabalık oluşturup diğer vatandaşların hakkına girip onların mağdur olmalarına neden olabilirler.