EYT'lileri Kızdıracak Açıklamalar :Emeklilikte Yaşa Takılanlar Konusunda Geri Adım Atılırsa Batarız

Sabah saatlerinde Habertürk'te yayımlanan Para Gündem'de konuşan ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda 'Beklentiler yanlış, geri adım atılırsa batarız' diyen Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım'a sosyal medyada tepki yağdı.

EYT'lileri Kızdıracak Açıklamalar :Emeklilikte Yaşa Takılanlar Konusunda Geri Adım Atılırsa Batarız

'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' son zamanların en çok konuşulan konularının başında yer alıyor. Öyle ki bir çok siyasi partinin seçim beyannamesinde emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili vaatler yer alıyor. Bunlardan birisi de Milliyetçi Hareket Partisi, MHP'li Arzu Erdem EYT konusunu en çok gündeme getirip vatandaşa söz veren milletvekillerinden birisi.

EYT KONUSUNDAKİ TÜM GELİŞMELERİ TAKİP ETMEK, MEMUR ALIMI, ÖZEL SEKTÖR İŞ FIRSATLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN KAMU BÜLTENİ UYGULAMASINI İNDİRMEYİ UNUTMAYIN. 

MHP EYT KONUSUNDA 3 EKİM'DE DE KANUN TEKLİFİ VERMİŞTİ

Sosyal medya hesabı üzerinden neredeyse her gün EYT konusunda değerlendirmelerde bulunan vekil, daha önce de emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili 3 Ekim 2018 tarihinde kanun teklifi vermişti. Fakat geçtiğimiz hafta sürpriz gelişmeler yaşandı. İYİ Parti tarafından TBMM'ye sunulan Emeklilikte Yaşa Takılanlar önergesine tüm muhalefet partileri öncelikle olumlu oy kullanmış, bir süre sonra MHP'nin olumlu oy kullanan TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta , MHP Genel Başkanı tarafından görevden alınmış , ardından da MHP'li milletvekilleri Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda oy kullanmamıştı. Kısa süre sonra MHP Genel Sekreteri Vatan hainleriyle el ele görünmek istemeyiz şeklinde değerlendirmelerde bulunmuştu. Fakat MHP geçtiğimiz gün MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin talimatıyla EYT konusunda ısrarcı olmama kararı aldı. Peki bundan sonra EYT'de neler yaşanacak? Muhalefet partileri MHP ile birlikte mecliste çoğunluğu oluşturuyor fakat MHP'nin onay vermediği tekliflerin meclisten geçmesi oldukça zor. MHP'de Cumhur ittifakının zedelenmemesi için Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunu gündeme getirmekten yana tutum göstermiyor. Kısacası EYT konusunda şimdilik son dakika gelişmesi beklemek biraz zor. Fakat siyasetin nereye , nasıl gideceği belli olmaz.

EBRU BAKİ: UMUT VERMEK İSTEMİYORUZ

Habertürk'te Ebru Baki de Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunu gündeme getirdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusuyla ilgili fazla konuşup umut vermek istemediğini söyleyen Baki, EYT konusunda en azından mağduriyetlerin gilderilebileceğini söyledi.

'EYT KONUSUNDA GERİ ADIM ATILIRSA BATARIZ'

Habertürk Yazarı Abdurrahman Yıldırım ise 'Beklentiler yanlış, bu tartışmaları 99 yılında yaptık. 99 yılında bir sosyal güvenlik reformu yaptık" dedi. Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili herhangi bir düzenleme yapılması halinde sosyal güvenliğe yapılan ödemelerin milli gelire yükünün artacağını söyleyen Yıldırım, herhangi bir düzenleme halinde Türkiye'nin zor duruma düşeceğini öne sürdü.  Habertürk Ekonomi Müdürü Serdar Kuter ise, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunu siyasilerin gündeme getirdiğini, bu konuyla ilgili tüm iddia ve umutların siyasiler tarafından gündeme getirildiğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA