EYT'lilere Bayram İkramiyesi Müjdesi

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili kanun düzenlemesinin 3 Mart 2023 tarihinde kabul edilerek Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra milyonlarca vatandaş emekli olmak hakkı kazandı. Emeklik müjdesinden sonra EYT'lilere bayram ikramiyesi müjdesi de geldi.

EYT'lilere Bayram İkramiyesi Müjdesi

EYT'lilere Bayram İkramiyesi Müjdesi

Yıllardır çözülmeyi bekleyen EYT sorunu 3 Mart 2023 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasal düzenleme ile birlikte çözüldü. EYT kanununun resmi gazete'de yayımlanmasından sonra milyonlarca vatandaş EYT kapsamında emekli olma hakkı kazandı. Başvuru sürecinin devam ettiği bu süreçte İlk etapta 2 milyon 250 bin EYT'li hemen emekli olabilirken, toplamda 5 milyon çalışan EYT yasasıyla emekli olabilecek. 

İlk Maaşlar Nisan'da

EYT kapsamında emekli olan vatandaşların ilk maaşlarını Nisan ayında almaları bekleniyor. EYT'liler nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, BAĞ-KUR'lular ise nisan ayının 25 ile 28 arasında maaşlarına alacak.

 8 bin 500 TL'ye kadar maaş promosyonu

Öte yandan EYT'liler Nisan ayında aldıkları maaş sonrasında 3 yıl maaş taahhüdü verdikleri bankadan bir kereye mahsus 8 bin 500 TL'ye kadar maaş promosyonuda alabilecekler. 

Tüm bunlara ek olarak, Mart ayında dilekçe verdikleri tarihte emeklilik hakkı kazanan EYT'li vatandaşlar Ramazan Bayramında emeklilere ödenen bayram ikramiyesinden de faydalanabilecekler.