EYT-KYK Borçları Taşeron ve Ek Gösterge Düzenlemesi Bekleyenleri Üzen Haber: Yeni Tarih Açıklandı

TBMM , geçtiğimiz hafta yapılan son oturumu ile bu yasama yılını kapattı. Yasama yılının kapatılması sonrası birçok konu , 1 Ekim 2020 günü başlayacak yeni yasama yılına kaldı. Bu konular arasında 3600 ek gösterge düzenlemes, KYK kredi borçları, EYT ve taşeron sorunları var.

EYT-KYK Borçları Taşeron ve Ek Gösterge Düzenlemesi Bekleyenleri Üzen Haber: Yeni Tarih Açıklandı

Ek gösterge, KYK borçları, taşeron ve EYT'de kötü haber.

Milyonlarca kişinin Meclisten beklediği düzenlemeler bu yasama yılında da gündeme gelmedi. TBMM 'nin de Ekim ayına kadar tatile girmesi  nedeniyle de umutlar yeni yasama yılına kaldı.

EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ

1 milyondna fazla kamu personeli, Seçim öncesi verilen ek gösterge zammını bekliyor. Ek göstergelerinin 3600 e çıkarılmasını bekleyen polisler, hemşireler, din görevlileri ve öğretmenler, bu nedenle emekliliklerini erteliyor.  Emekliliklerin ertelenmesi nedeniyle de personel alımlarında da azalma görülüyor. 

KYK BORÇLARI

Milyonlarca KYK borcu olan genç, borç düzenlemesinin gelmesini, faizlerin silinmesini ve yapılandırma gelmesini bekliyor. Ancak bu konuda kanun teklfleri gelmesine rağmen konu çözülemedi ve yeni yasama yılına kaldı. 

TAŞERON DÜZENLEMESİ

Kadro alamayan taşeron işçiler ile kadroya geçen işçilerin maaş ve diğer sorunlarının çözümü de son günlerde gündeme geldi ancak TBMM'de bu konuda bir düzenleme henüz yapılmadı. 

EYT DÜZENLEMESİ OLACAK MI?

Daha önce yapılan açıklamada EYT düzenlemesinin gündemde olmadığına yer verildi. TBMM'nin tatile girmeden önceki son oturumunda ise bu konu sıkça gündeme geldi. Muhalefet milletvekilleri , konuşmalarında EYT sorununun çözülmesi gerektiğini, bu konuda milyonlarca kişinin mağdur olduğunu söyledi. Ancak bu konu da havada kaldı.

Siz hangi düzenlemeyi bekliyorsunuz? KYK mı , taşeron mu, ek gösterge mi EYT mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak mağduriyetinizi dile getirebilirsiniz.

Memur alımı ilanları yayımlandı. Takip için TIKLAYIN