EYT-Kıdem Tazminatı ve 3600 Ek Göstergede Flaş Gelişme

Seçim sonrası  AK Parti 'nin geçtiğimiz gün yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında emeklilikte yaşa takılanlar, , bireysel emeklilik sistemi, kıdem tazminatı ve ek gösterge meseleleri gündeme geldi. 

EYT-Kıdem Tazminatı ve 3600 Ek Göstergede Flaş Gelişme

Son dakika haberi: EYT , ek gösterge ve kıdem tazminatı hakkında MYK'da flaş sözler.

23 Haziran günü yapılan seçimlerin değerlendirildiği MYK 'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'ın kurmayları seçim sürecinde yapılan hataları  tek tek sıraladı ve yeni sistemle ilgili sıkıntılar gündeme geldi. Sistemdeki aksayan yönleri anlatan bir MYK üyesi, “Kurullar işlemiyor, ortada sadece başkan ve adamları var” dedi. Yapılan açıklamada , seçimlerden önce verilen vaatlerin yerine getirilmediği belirtilirken bir MYK üyesi de “3600 ek gösterge dedik, yaşama geçirmedik. 2023’e kadar EYT işini çözmemiz lazım” görüşünü de dile getirdi. 

HAYATİ YAZICI İLE GERGİNLİK

MYK 'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ’ın,  Ekrem İmamoğlu hakkında dava açılabileceğini ve bu davanın opnun önünü kesebileceğini söylemesi üzerine Hayati Yazıcı ’nın “Bu söylediğiniz hukuken doğru değil. Suçlu olsa dahi belediye başkanı görevden alınamaz, en fazla kınama cezası verilebilir” dediği belirtilmişti.

Toplantıda, bu sözler sonrası Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı  Erdoğan’ın Yazıcı’ya “Başımıza hukukçu kesildin” diyerek tepki gösterdiği öğrenildi. 

EK GÖSTERGE

Söz konusu toplantıda ekonomi de gündeme geldi ve geçtiğimiz yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi verilen 3600 ek gösterge sözü hatırlatıldı.  Bir kurul üyesi, “Varlık Fonu’nu kurduk, ancak öylece kaldı. 3600 ek gösterge dedik, ama bir adım atılmadı. 2023’e kadar kıdem tazminatı fonu, bireysel emeklilik ve 3600 ek gösterge konularında mutlaka bir adım atılmalı” görüşünü dile getirdi ve koun MYK 'da ele alındı.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Daha önce yapılan açıklamalarda gündeme gelmeyeceği belirtilen EYT meselesi de MYK 'da gündeme geldi. Cumhuriyet 'in aktardığı bilgiye göre kurul üyesinin EYT hakkında  “Bu konuda ekonomideki dengeler gözetilerek bir adım atılmalı. Tüm yaşı bekleyenlerin emekli olması mümkün değil ama kademeyi biraz daha yumuşatmak gerekiyor. Gerekirse yaşı beklemeden emekli olmak isteyenler için aylık bağlama oranı düşük tutularak bir formül üretilebilir.” ifadelerini kullandı.

EYT EK GÖSTERGE HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için  >>>> TIKLAYIN

İOS için  >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA