EYT Kapsamı Genişliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT'li Olamayanlara Müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen kulis bilgilerine göre EYT kapsamı genişletilecek. Kimler EYT ile bu haberden yararlanabilecek

EYT Kapsamı Genişliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT'li Olamayanlara Müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen kulis bilgilerine göre EYT kapsamı genişletilecek. Kimler EYT ile bu haberden yararlanabilecek?

EYT kapsamı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs müjdesi bekleniyor! Çıraklık ve staj sigortası mağdurları EYT'de CHP tarafından verilen sözün sonrasında gözlerini AK Parti'ye çevirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni EYT müjdesi kulisi! Onlarda EYT'li oluyor EYT'de kapsam genişliyor - Milyonlarca kişi EYT ile erken emeklilik hakkı elde ederken EYT yasasının çıkmasının ardından yeni düzenleme talepleri de gündeme taşınmıştı. 

Özellikle de EYT kapsamı dışında kalan kişilerin tepkileri gündeme taşınırken bu noktada 1999 sonrası kademeli emeklilik ve EYT'de staj çıraklık sigortası mağdurlarının talepleri büyük yankı uyandırmıştı. CHP'nin seçim vaatleri arasında staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına EYT müjdesi yer alırken özler AK Parti'nin konu hakkındaki açıklamalarına çevrilmişti. 

TESK'TEN SON DAKİKA STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI ÇAĞRISI! 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamasında "Sosyal Güvenlik Kurumu, Bağ-Kur'lu, SSK'lı ve Emekli Sandığına tabi tüm çalışanların sorunlarının birlikte çözülebileceği bir yer. Ancak norm birliği olmadığı için SSK'lı çalışanlar 7 bin 200 prim günü ile emekli olurken Bağ-Kur'lu esnaf ve sanatkarlar 9 bin prim gününde emekli oluyor. Norm birliği sağlanarak tüm çalışanlar eşit zamanda, eşit şartlarda ve eşit ücretle emekli olabilmeli. Öte yandan staj mağdurlarının sağlık sigortaları devam etmesine rağmen emeklilik sigortalarının yatırılmamasından kaynaklanan sıkıntı sürüyor. Yeni bir düzenleme ile staj mağdurlarının önü açılmalı" dedi. 

AK PARTİ VE CHP'DEN STAJ MAĞDURLARI AÇIKLAMASI! EYT KAPSAMI GENİŞLİYOR MU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba "Stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihlerinin emeklilikte sigorta başlama tarihi olarak kabul edilmemesi bu kişilerin mağduriyetine sebep olmaktadır. Ayrıca geriye dönük borçlanma hakkının da tanınmaması mağduriyeti bir kat daha arttırmaktadır. Bu kişiler 08.09.1999 öncesi sigortalı olmaları durumunda hem ETY mağduru hem de ilk işe başlangıçları sigorta başlangıcı olarak kabul edilmediğinden emeklilikte, kademeli emeklilik sistemi ile ikinci kez mağdur olmalarını doğurmaktadır. Yapılacak bir düzenleme ile stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihleri sigorta başlangıcı olarak kabul edilmelidir" diyerek stajı EYT kapsamına alacaklarını duyurmuştu. 

AK Parti kanadından son dakika açıklaması AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından yapıldı. Akbaşoğlu "Staj ve çıraklık konusunda mağdur olduklarını söyleyen dernek temsilcileri ile görüştüm ve onlara bu meselenin ayrı bir konu olduğunu ilettim. Biz bir süreç içerisindeyiz ve toplumun taleplerini dinleyerek çözüme kavuşturuyoruz. Seçimle de sınırlı değiliz, seçimden sonra da bu talepler yerine getirilmeye devam edilecektir. Staj konusu statü farklılığından kaynaklanıyor. Tamamen teknik bir meseleden bahsediyoruz. Bu teknik meseleyi ayrıca ele alıp EYT’de staj ve çıraklık mağdurlarının olup olmadığı değerlendirilir. Bu konuda kimse endişe yaşamasın. Yapılacak ne varsa biz onu toplum lehine olacak şekilde yaparız" diyerek umutlandıran bir açıklama yapmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması programı kapsamında asgari ücrete yeni zam müjdesi vereceği iddia edilirken seçim önü staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına da yeni EYT müjdesi verileceği iddia edildi.