EYT'de Yeni Gelişme: Kritik Gün Açıklandı

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son dakika gelişmesi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı son dakika açıklamasında EYT için çalıştay yapılacağını söyledi.

EYT'de Yeni Gelişme: Kritik Gün Açıklandı

Emeklilikten yaşa takılanlarla ilgili yeni bir adım geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önceki gün flaş bir karara imza attı. Bu kararda EYT için kapılar apandı. Bu gelişmeler sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilikte yaşa takılanlar kampanyası siyasi ranta dönüştürülmemeli" derken, böyle bir uygulamanın maliyetinin devlete büyük bir yük olacağını ifade etmiş ve tasarının bu nedenle hayata geçmeyeceğini söyledi. 

 Emeklilikte yaşa takılanlar bu açıklama sonrası büyük üzüntü yaşadı.Yaşanan bu durum sonrası CHP'den yeni bir adım geldi.

MECLİS GÜNDEMİNDE

Aynı gün emeklilikte yaşa takılanlar mecliste gündeme gelmiş ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kendi kanun teklifimiz bakımından emeklilikte yaşa takılanlar meselesinin yaklaşık 700 bin kişiyi kapsayacağını, ilk etapta da 200-250 bin kişinin bu haktan yararlanacağını düşünüyoruz"

CHP'DEN EYT İÇİN YENİ ADIM GELDİ

Tartışmalar devam ederken  EYT konusunda yeni bir adım da Cumhuriyet Halk Partisi 'nden geldi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı son dakika açıklmasında 22 Ekim Pazartesi günü Emeklikte Yaşa Takılanlar için bir çalıştay yapacaklarını duyurdu.

Gürer konu ile ilgili yaptığı açıklamasında; 'Haklı olan ve hakkını arayan sonunda mutlaka kazanır.' ifadelerini kullandı.

ÇALIŞTAY PAZARTESİ ANKARA'DA

Emeklikte Yaşa Takılanlar için gerçekleşecek olan Çalıştay Pazartesi günü Ankara’da saat 9.30 başlayacak ve söz konusu Çalıştay Türkiye Barolar Birlği salonunda yapılacak.

Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde;

EYT HABERLERİNDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN