Evleneceklere ve Ev Alacaklara Destek Müjdesi

Ev alacaklara ve evleneceklere 2020 yılında devlet desteği artıyor. Ödemeler için detaylar ve son bilgiler haberimizde.

Evleneceklere ve Ev Alacaklara Destek Müjdesi

Evleneceklere ve ev alacaklara destek.

2020 yılından itibaren ev alacaklara ve evleneceklere destek geliyor. Konut ve çeyiz hesabı ödemeleri ile devlet , ev almak isteyenlere ya da evleneceklere 260 milyon TL 'lik destek sağlayacak. 

ÇEYİZ HESABI 20 BİNE , KONUT HESABI 7 BİNE ULAŞTI

Daha önce 9 bin kişinin çeyiz hesabı varken , edinilen son dakika bilgilerine göre bu sayı 20 bine yükseldi. Konut hesabına ise şimdiye kadar 7 bin kişi başvuru yaptı. 

BORÇLANMA DEĞİL BİRİKİM VE DESTEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile  Türkiye Bankalar Birliği 'nin yürüttüğü çalışmayla vergi teşviki uygulanabilecek alanlar tespit edilecek. Yapılacak düzenleme ile  üretken olmayan yatırımların cazibesi azaltılarak tasarruflar verimli alanlardaki yatırımlara yönlendirilecek. Yeni dönemde dayanıklı tüketim, tatil harcamaları için açılan banka hesapları da desteklenecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda konuşan Berat Albayrak, yaptığı açıklamada , konut hesabı kapsamında 3 yıllık tasarruf süresini yakın zamanda dolduran katılımcıların devlet katkısı başvurularının başladığını belirterek, yılsonuna kadar ödemelerin başlayacağını söylemişti. Bakan Albayrak şunları söyledi:

"Bu kapsamda halihazırda sistemde yaklaşık 7 bin katılımcımız ve 110 milyon liralık birikmiş tasarruf bulunuyor."

BAŞVURULAR 6 AY İÇİNDE

Bankalar tarafından açılan tasarruf hesapları arasında bulunan konut hesabı , ilk defa ev sahibi olmak isteyen vatandaşların 3 yıl boyunca düzenli olarak para birikimi yapmaları durumunda devletin teşviği ile katlanıyor. 

Konut hesabından faydalanmak isteyen vatandaşların , konutu aldıktan sonraki 6 ay içinde bankaya müracaat etmesi gerekmektedir. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA