Evleneceklere Devletten 7 Bin 500 TL Verilecek

Evlenecek gençlere devletten çeyiz desteği verilecek. Peki çeyiz desteğine kimler başvuru yapabilecek? Başvuru şartları nelerdir? Destek ödemesi ne kadar? İşte detaylar.

Evleneceklere Devletten 7 Bin 500 TL Verilecek

Evlenecek gençlere devlet desteği.

Devlet , birçok başlık altında vatandaşlara karşılıksız yardımlar , destekler veriyor. Bu desteklerden biri de çeyiz desteği. Evlenecek gençlere verilen bu destek için bazı şartlar aranmaktadır. Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimizde çeyiz desteğinin detaylarına , başvuru şartlarına yer verdik.

Evlenecek gençler , devletten çeyiz desteği almak için öncelikle  bankadan çeyiz hesabı açacak. Çeyiz  hesabı açacak gençlerin aşağıdaki başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Evlilik için devlet desteği almak isteyen ve çeyiz hesabı almak isteyen gençlerin taşıması gereken başvuru şartları şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 
  • 18 yaşını geçmiş , 27 yaşından küçük olmak,
  • 24 yaşından önce evlilik desteği için çeyiz hesabı açmış olmak,

HESAP AÇIKTAN SONRA NE OLACAK?

Devlet desteği için çeyiz hesabı açan gençler , bu hesaba para yatıracak. Birikim yapmaya başlayan gençlere , bankaya yatırdıkları para kadar destek verilecek. En az 3 yıl , en çok 5 yıl çeyiz hesabına düzenli para yatıran gençlere , sürenin sona ermesinin ardından parasını çektiğinde devlet desteği ödemesi de yapılıyor. 

NE KADAR DESTEK VERİLECEK?

Gençlere , bankaya para yaıtırdıkları süreye göre devlet desteği verilecek. Buna göre 36 ay ile 47 ay arasında bankaya para yatıran gence , parasının yüzde 20 'si kadar destek veriliyor. Bu hesaplamaya göre tutar 6 bin 500 TL oluyor. 

4 yıl ile 5 yıl arasında para yatıran ve bankada parası biriken gençlere ise , parasının yüzde 22 'si kadar devlet desteği verilecek. Bu sistemde ise verilecek toplam destek tutarı 7 bin 500 TL olacak. 

BAŞVURU ŞEKLİ

Çeyiz hesabı için şartları taşıyorsanız size en yakın bankaya giderek başvurunuzu yapın. 

TÜM GELİŞMELERDEN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN