Evlenecekler Düğün Yapacaklar Dikkat: Devlet Tarafından Çeyiz Desteği Verilecek!

Evleneceklere 150.000 TL düğün kredisini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni müjde geldi. Evlenecek çiftlere çeyiz desteği verileceği açıklandı.

Evlenecekler Düğün Yapacaklar Dikkat: Devlet Tarafından Çeyiz Desteği Verilecek!

Evleneceklere 150.000 TL düğün kredisini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni müjde geldi. Evlenecek çiftlere çeyiz desteği verileceği açıklandı.

Evlenirken alınacak eşyalar ve elektronik aletlere gelen yeni zamlarla çiftler yuva kurmakta epey zorlanır oldu. Hal böyle iken 2023 yılı içerisinde evlenme kararı alan bir çok çifti yakından ilgilendiren çeyiz paketi duyurusu, yüreklere su serpti. Yeni eşya rakamlarının artması ile bir hayli kafası karışan bayanlar bu yeni çeyiz paketi sayesinde evlerine uygun eşyaları daha kolay alıp, düğün için gerekli masraflarını daha kolay gözden geçirebilecekler.

Ödeme detayları

Evlenme planı yapan gençlerin çeyiz hesabı adını verdikleri bir hesap açmaları ilk şart olarak belirlendi. Bu hesabı açan çiftlerin 24 yaşından küçük olmaları gerekmekte. Bu hesapta birikim yapması istenilen gençlerin daha önce evlenmemiş olmaları da şartlar arsında yer alıyor. Hesaplarında biriktirdikleri para ile çeyiz destek paketinden % 122,93 gibi bir oranla kar etmiş olacaklar. Bu sayede açılan hesapta 16 bin TL ila 36 bin TL arasında para birikmiş olacak.

Evlenmeden önce çeyiz hesabı açma şartı

Destekten istifade etmek isteyen gençler evlilik yapmadan 3 yıl önce çeyiz destek hesabı açıp birikim yapmaya başlama şartı aranacak. Aynı zamanda T.C. vatandaşı ola ve 24 yaşını aşmamış olmak da önemli şartlar arasında yer alıyor.

Çeyiz desteğinden yararlanmak için, evlenmeden önce en az 3 yıl boyunca bir çeyiz hesabı kullanmak gerekiyor. Çeyiz hesabı şartlarına göre, T.C. vatandaşı olan ve daha önce evlenmemiş 24 yaşını doldurmamış gençler bu destekten faydalanabilirler.

Çifteler ödemelerden yararlanabilmek adına şartnamede yazan tüm koşulları uygulamış olmalı. Evlilik çağına gelmemiş 18 yaş altı kişiler ebeveynlerinin hesabından çeyiz birikimi yapıp, reşit olduktan sonra bu birikimi kendi hesaplarına aktarabilirler. Aylık ödemeler ise ailelerin bütçelerine göre değişiklik gösterebilecek. Buna göre gençler aylık 600 TL ila 6 bin TL arasında çeyiz birikimi yapabilecekler.