Ev ve Araba Fiyatları Düşecek! İşte Tarih..

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konut ve araba fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada Memiş, fiyatların düşeceği tarihi verdi.

Ev ve Araba Fiyatları Düşecek! İşte Tarih..

Son zamanlarda ev ve araba fiyatlarına gelen zam üstüne zamların ardından, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada fiyatların düşüp düşmeyeceğine değindi. Açıklamalarında dikkat çeken ifadelere yer verdi.

Ev ve araba almak şu günlerde kulağa hayal gibi geliyor. Vatandaşlar ciddi birikimi ya da iyi bir maaşı olmadan ev sahibi olamıyor. Son zamanlarda bankalarında faiz oranlarının bir hayli yükselmesi de vatandaşın belini büktü.

Ev ve araba alımı yapacaklara kritik uyarılarda bulunan Memiş, şu an için arabaya para yatırmanın ölü bir yatırım olduğunu belirterek orta halli bir araba fiyatının bir ev ile yarıştığını söyledi.

İkinci el araba fiyatlarında düşüş olacağının altını çizen İslam Memiş, şimdilik araç alımının ertelenmesi gerektiğini söyledi ve '' Ben olsam 2-3 ay araç kiralayarak nefsimi kırabilirim ancak 100 liralık malı 200'e almam '' ifadelerini kullandı.

Taşıt alım tavsiyesinin dışında emlak sektörü hakkında da bilgi veren İslam Memiş, ev fiyatlarında da düşüş beklediğini belirtti. Haziran ve Temmuz ayında emlak ile araba sektöründe durgunluk başlayacağını, hatta büyük emlak şirketlerinin iflas edebileceğini söyleyen Memiş, birçok kişinin nakit paraya döneceğini, bu nedenle araba fiyatları ile birlikte ev fiyatlarının da düşeceğini ifade etti.