Ev Sahipleri ve Kiracıların Merakla Beklediği Açıklama Geldi - İşte Zam Oranları

Kiracılar ve ev sahiplerinin merakla beklediği enflasyon verileri açıklandı. Kiralara yapılabilecek en yüksek zam oranı da ilgili verilerle netleşmiş oldu.

Ev Sahipleri ve Kiracıların Merakla Beklediği Açıklama Geldi - İşte Zam Oranları

2018 yılından günümüze kadar kira artışı 12 aylık TÜFE ortalamaları üzerinden hesap ediliyor. TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon verilerine göre 12 aylık TÜFE ortalaması yüzde 13.18 olurken, böylece Nisan ayında kiralara yapılacak zam oranı da netleşmiş oldu.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla kiralara yapılabilecek en yüksek zam oranı da netleşmiş oldu. Daha önce ÜFE baz alınarak yapılan kira artış hesaplamaları, 2018 yılındaki düzenlemeyle 12 aylık TÜFE ortalamaları üzerinden yapılmaya başlanmıştı. TÜİK tarafından aktarılan verilere göre, Mart ayında TÜFE yüzde 1.08 oranında artarak yıllık bazda yüzde 16.19 olurken, Mart ayında 12 aylık TÜFE ise 13.18 olarak kayıtlara geçti. Buna göre, Nisan ayında kiralara yapılabilecek en yüksek zam %13.18 olarak kayıtlara geçti.

Hali hâzırda 1000 TL kira ödemesi gerçekleştiren vatandaşlar sözleşme bitimiyle en fazla 131 lira zamlı kira ödemesi yapabilecekler.