Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Kiralara Tavan Fiyat Gündemde

Son dönemlerde artan enflasyon karşısında, harekete geçen fırsatçıların ev kiralarını yüzde 200 lere varan şekilde artırmaya çalışması sebebiyle hükümet yeni sistem üzerinden çalışmaya başlıyor. 3 bakanlığın devreye girmesiyle birlikte tavan fiyat gündeme gelince..

Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Kiralara Tavan Fiyat Gündemde

Son dönemlerde küresel çapta yaşanan krizlerin tetiklemesiyle birlikte emlak sektöründe ki fahiş fiyat artışları Türkiye'de görülüyor. Enflasyonun yüzde 70 civarında olmasına rağmen, konut fiyatlarında ki artış yüzde 200 'lere kadar çıkmış durumda. Konut fiyatlarında ki bu artışlar ile birlikte konut kira fiyarlarıda fahiş şekilde artmaya başlayınca hükümet harekete geçti. 

Tavan Fiyat Gündemde

Konuyla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Adalet Bakanlıkları ortak bir çalışma başlattı. Kirada tavan fiyat uygulaması dahil bir çok seçeneğin değerlendirildiği ve çalışmaların kısa süre içinde kamuoyu ile paylaşılacağı aktarıldı.

Belediyeler ile ortak konut projeleri yapılacak

Şu ana kadar yapılan çalışmalar ile ilgili olarak bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut fiyatlarında ki fahiş artışın ve bununla birlikte kira fiyatlarında ki artışı takip ettiklerini, bu hususta 3 bakanlık olarak ortak çalıştıklarını duyurdu. Kurum ayrıca dar gelirli vatandaşların uygun şartlarda konut alabilmeleri sebebiyle belediyeler ile birlikte konut projesi gerçekleştireceklerini duyurdu. Kurum, çalışmaların devam ettiğini, en kısa süre içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni müjdeleri vatandaşlar ile paylaşacağını da aktardı