Ev kirasını böyle ödeyenler bin pişman olacak! Maliye peşinize düşecek

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren haber geldi! Ev kirasını bu şekilde ödeyenler pişman olacak! Maliye Bakanlığından inceleme başlatılıyor. İşte ayrıntılar.

Ev kirasını böyle ödeyenler bin pişman olacak! Maliye peşinize düşecek

Milyonlarca ev sahibine önemli açıklama geldi. Bakanlık halihazırda iki milyon ev sahibi hakkında soruşturma başlattı. Bankalar aracılığıyla yapılan kira ödemeleri de Maliye Bakanlığı'nın radarına girdi. Bakanlık bu süreçte kira gelirlerine ilişkin kapsamlı bir inceleme yapmaya hazırlanırken, bu durumun kiracı ve ev sahipleri için de önemli bir uyarı niteliği taşıdığı kaydedildi.

ev

Mart ayı kira gelirleri açısından önemli bir dönüm noktası ancak Maliye Bakanlığı bu ay kira gelirlerine ilişkin kapsamlı bir araştırmaya başlayacak. Bu yıl bakanlık 2 milyona yakın konutu tek tek kontrol edecek ve kiralık dairelerin tespiti yapılacak. Bu denetimde nüfus sistemi, tapu verileri ve banka hesap hareketleri karşılaştırılmakta ve tüm düzenli ödemeler “diğer” tabirine göre kira ödemesi olarak değerlendirilmektedir.

İşte inceleme yapılacak sistemler:

Nüfus kayıt sistemi: Kiracının ve ev sahibinin ikamet adresleri doğrulanır.

Emlak kayıtlarından alınan veriler: Gayrimenkulün kime ait olduğu ve kira geliri yaratıp yaratmadığı kontrol edilir.

Banka hesabı transferleri: Bankalar aracılığıyla yapılan düzenli ödemeler kira ödemesi olarak kabul edilir.

Maliye Bakanlığı, banka hesabında kira geliri şüphesi bulunan kişilere, hesaplarında kira geliri olup olmadığını soruyor.