Ev kiralarına il il limit getiriliyor mu ? açıklama geldi

Son dönemlerin en büyük sıkıntılarından birisi olan kira fiyatlarının yükselişi karşısında, Ev kiralarına il il limit getiriliyor mu ? iddiaları ortaya atıldı. İddialara çok geç olmadan açıklama geldi.

Ev kiralarına il il limit getiriliyor mu ? açıklama geldi

Son 2 yıl içinde ki kiraların yükselişi ülkenin en büyük sorunu haline geldi. Normal şartlarda konut kiralarının yıllık artış oranı devlet tarafından yıllık yüzde 25 olarak belirlendi ancak bir çok ev sahibi bu kurala uymuyor ve yüzde 300 lere varan artışlar yapmak için kiracıların kapısını çalıyor. Öte yandan kira fiyatlarının normalin çok üstünde artması sebebiyle Ev kiralarına il il limit getiriliyor mu ? iddiaları ortaya atıldı. İddialara çok geç olmadan açıklama geldi.

Ev kiralarına il il limit getiriliyor mu ?  

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nce 27-28 Mart Dezenformasyon Bülteni yayımlandı. Bültende "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" haberlerine de açıklık getirildi. Deprem sonrası artan kira fiyatlarının ardından il bazında kira fiyatlarında bir sınır getirileceği iddiası kamuoyuna yansımıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 7-28 Mart Dezenformasyon Bülteni'nde bu konuya değindi.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" iddiasının doğru olmadığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın konuyla ilgili herhangi bir çalışmasının bulunmadığı belirtildi.