Ev Fiyatlarına Yönelik Yüksek Cezalar: Spekülasyonla Mücadele Devam Ediyor

Konutta fahiş fiyat konusunda hükümetin getirdiği cezai yaptırımlar uygulanmaya başladı. Ticaret Bakanlığı konutta fahiş fiyatı affetmedi, ilan veren kişiye 349 bin lira ceza kesti. Fahiş fiyat uygulayarak spekülasyon yaptığı iddia edilen bir kişiye 349 bin lira ceza kesildi.

Ev Fiyatlarına Yönelik Yüksek Cezalar: Spekülasyonla Mücadele Devam Ediyor

Konut ve ikinci el otomobilde spekülasyonlar arttı. Hükümet fahiş fiyatların önüne geçmek için cezai yaptırımlar da dahil bir dizi önlem aldı. O önlemler şimdi uygulamaya konuldu.

Ticaret Bakanlığı ilk olarak konut piyasasındaki spekülatörlerin peşine düştü. Fiyatları şişirerek spekülasyona neden olan satıcılar belirlendi.

Konutta Fahiş Fiyata İlk Para Cezası

Konut piyasasında spekülasyon yaptığı gerekçesiyle bir kişiye ilk ceza uygulandı. Fahiş fiyat uyguladığı için bu kişiye 349 bin lira ceza kesildi.

Spekülatöre kesilen cezayı Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabından duyurdu. Gürcan, bu cezanın, konut piyasasında uygulanan ilk ceza olması bakımından önem arz ettiğini bildirdi.

Piyasa Gerçekleri İle Örtüşmeyen Fiyatlarla İlanlar Takipte

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan piyasanın dengesini bozmaya yönelik eylemlere karşı mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirterek, "İkinci el daireleri piyasa gerçekleri ile örtüşmeyen fiyatlarla ilana koyarak daire fiyatlarında köpük oluşturmaya çalışan spekülatörlere karşı mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda yapılan denetimler neticesinde ikinci el konut piyasasında fahiş fiyat uygulayarak spekülasyon yapan bir kişiye 349 bin TL idari para cezası uygulanmış olup, piyasa dengesini bozmaya yönelik faaliyetlerde bulunanlara karşı idari yaptırımlar uygulanmaya devam edecektir. Fahiş fiyat artışlarını önlemeye yönelik çalışmalarımızı etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.