Euro Tarihi Zirvesini Gördü Her Gün Yeni Bir Rekorla Karşımızda

Euro, TL karşısında tarihi rekorlarını kırmaya devam ediyor. Neredeyse her gün yeni bir rekor kıran Euro, ABD enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra hız kesmeden yükselmeye devam ediyor.

Euro Tarihi Zirvesini Gördü Her Gün Yeni Bir Rekorla Karşımızda

Döviz kurunda yaşanan yükselişler günden güne devam ediyor. Dolar ve Euro’nun son zamanlarda günden güne rekor kırdığı piyasalarda Euro bugün yeni bir rekor kırdı. 20,40 bandını aşan Euro, 20,4277 lirayı görerek tarihi zirvesini gördü.

Rekorlar kıran bir diğer dövizde dolar, 19 lira sınırına kadar dayanan dolar, 18,80’i gördü. Bir dönem paralel bir seyir seyreden dolar, özellikle yılbaşından sonra hafifte olsa yukarı yönlü bir ivme kazandı.

Altında Üst Üste Rekorlar

Yatırımcısını en çok sevindiren emtialardan olan altında yükselişini devam ettiriyor. Özellikle ABD’nin faiz kararında şahin politikasından geri adım atması ve ABD enflasyon verilerinin düşüş göstermesi ile beraber altının dolar karşısındaki baskılanması da azaldı. Dün açıklanan ABD enflasyonu sonrası 1.900 doları aşan ons altın, şu sıralar 1.897 dolardan işlem görüyor.

Ons altınla paralel olarak gram altında yükselişine devam ediyor. Euro gibi yılbaşından itibaren neredeyse hergün yeni bir rekor tazeleyen gram altın 1.148 liraya kadar yükselmeyi başardı. Altının gram fiyatı serbest piyasada şuan 1.144 liradan işlem görüyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /