Euro Faiz Kararı Sonrası Çıldırdı Durdurulamıyor

Uzun süredir doların gerisine düşen Euro, Avrupa Merkez Bankasının faiz artışı kararı sonrası adeta çıldırdı. Dolar ve Türk Lirası karşısında hızla değer kazanan Euro, doları önce yakaladı, sonra fark açmaya başladı. Euro, 18,5 TL barajını zorluyor.

Euro Faiz Kararı Sonrası Çıldırdı Durdurulamıyor

Yıllardır dolar karşısında hep değerini koruyan Euro, özellikle ABD Merkez Bankası (Fed)’in faiz artırımları sonrası dolar seviyesiyle eşitlenmiş ve daha sonra dolar karşısında gerilemişti. Ancak dün Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı sonrası Euro adeta şahlandı. Dün sabah saatlerinde 18 lira seviyelerinde git gel yapan Euro, ECB’nin 75 baz puanlık tarihi politika faizi kararı sonrası ciddi bir atağa geçti.

Avrupa Merkez Bankası 24 yıllık tarihinin en yüksek politika faizi kararı sonrası Euro dün dolar kurunu yakaladı. Hızla yükselmeye devam eden Euro dünü 18 lira 30 kuruş seviyesini geçerek kapattı. Bugünde yükselişine devam eden Euro, gün içinde düşüşlerde yaşadı. Gün içerisinde 18 lira 22 kuruşa kadar gerileyen Euro tekrardan yükselişe geçti.

18 lira 50 kuruş sınırını test etmeye çalışan Euro, gün içerisinde 18 lira 45 kuruşa kadar yükseldi. Euro, an itibariyle de 18 lira 41 kuruştan işlem görüyor. Dolar ise aynı saatlerde 18 lira 24 kuruştan işlem görüyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /