Euro Doları Geçti 20 Eylül'den Beri İlk Defa

Son Dakika. Ve Euro yeniden doları solladı. 5 hafta sonra yeniden 1 seviyesinin üzerine çıktı.

Euro Doları Geçti 20 Eylül'den Beri İlk Defa

ABD Merkez Bankasının faiz artırımında yavaşlayacağı iddiaları Euro’nun, dolar karşısında değer kazanmasını ve doların küresel çapta zayıflamasına etki etmeye devam ediyor. 20 Eylül’den sonra Euro/dolar paritesi ilk defa 1’in üzerine çıktı ve Euro doları yeniden geçti.

Dolar endeksi bugün 110 seviyesine düşerek 5 Ekim’den beri en düşük seviyeye indi. Yarın Avrupa Merkez Bankasının vereceği faiz kararıyla beraber doların küresel çapta zayıflamasıyla Euro, üstünlüğü yeniden ele geçirdi.

Gün içerisinde 18 lira 47 kuruşa kadar gerileyen Euro, 18 lira 70 kuruşa kadar çıkmayı başardı. Euro, şu sıralar 18 lira 65 kuruşa gelerek doların üzerinde ir seyir izliyor. Dolar da aynı saatlerde 18 lira 61 kuruş seviyesinde işlem görüyor.

ABD’den faiz politikalarında 75 baz puanlık faiz kararını 50 puan olarak değiştireceği yönündeki beklentiler, doların değer kaybetmesinde etkili oldu. Euro ile beraber altın fiyatları da yeniden yükselmeye devam etti. Gün içerisinde gram altın 1000 lira seviyesini aşmıştı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /