Esnaf, "Restoranlar , Kafe ve Çay Bahçeleri" ile İlgili Müjde Bekliyor

AVM'ler ve bazı iş yerlerinin açılışını haber eden İçişleri Bakanlığı genelgesinde, 1.5 yıldır kapalı durumdaki restoranlar, kafe, çay bahçesi gibi işletmelerin kapalı olması, yurtdışında da Türkiye'ye ziyarette bulunmak isteyen turistlerin bakış açısını doğrudan etkiliyor. 

Esnaf, "Restoranlar , Kafe ve Çay Bahçeleri" ile İlgili Müjde Bekliyor

Restoranlar ve kafelerde virüsün bulaş hızına ilişkin bilimsel açıklamaların yeteri kadar yapılmadığını vurgulayan bir çok uzman, toplu taşıma araçları, AVM'ler gibi kapalı alanların açık tutulmasına rağmen açık hava alanları olan restoranlar , kafeler gibi iş yerlerinin kapalı kalmasının hem vaka sayısının düşüşüne yaramayacağı hem de turizm ve ekomomiyi doğrudan etkileyeceği görüşünde.

Dün konuya ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, pandemi ile mücadelede alınan her kararda öncelikle okullar ve restoranları kapatıldığını belirterek bunun doğru bir adım olup olmadığını sordu. 

Daha önce de defalarca kafe, restoranlar , çay bahçeleri gibi alanların kapatıldığı fakat bulaş hızının yavaşlamak bir yana artış gösterdiğini belirten uzmanlar, alınan kararların hem iş verenler hem çalışanlar hem de turizmle birlikte ekonomide ciddi sıkıntılara neden olabileceğini belirtiyor.