Erdoğan Ucuz Yağ ve Gıda İçin Devreye Girdi: İlk Adım Geldi

Uygun fiyatlı gıda ve temel ihtiyaç ürünleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi ve talimatını verdi. Talimat sonrası ilk adım geldi.

Erdoğan Ucuz Yağ ve Gıda İçin Devreye Girdi: İlk Adım Geldi

Meyve , sebze ve yağ fiyatlarında Erdoğan devreye girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemlerde meyve ve sebze ile gıda ürünlerinde gelen fahiş fiyat artışları için talimat verdi. Gelen bilgilere göre AK Partililerin yaptığı toplantıda vatandaşların birebir etkilendiği bildirildi. Bunun ardındna Erdoğan'ın Tarım Kredi'ye ait koopertif marketlerin regüle edilmesi istendi. Bu marketlerin sayısının artırılması talep edildi. 

Çoklu zincir marketler ile küçük eznaf arasında haksız şekilde devam eden rekabetin önüne geçileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan , "Çoklu zincir marketler, hem küçük esnafı hem de vatandaşı etkiliyor. Bunlar, fiyatlar konusunda belirleyici olmuş durumdalar artık. Bunu önlememiz lazım. Perakende yasası bir an önce tamamlanarak Meclis'e gelecek. Küçük esnafı koruyacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Erdoğan, Ticaret Bakanlığı'nın büyük marketler ile küçük esnaf arasındaki haksız rekabetin önüne geçmek için çalışma başlattığını bildirdi.

İLK ÇALIŞMA GELDİ

Erdoğan'ın verdiği talimat üzerine Tarım KRedi Kooperatifleri ilk adımını attı ve Şok Marketle "Tarladan Sofraya Doğru Tarım" projesinin başladığına yer verildi. Şok ile Tarım KRedi arasında yapılan işbirliği ile tarıma dayalı kuru gıda ürünlerinin eklenmesi ile 120 milyon lirayı aşan bir hacime ulaşıldığına yer verildi. 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Çiftçilerin emeğinin karşılığını alması, ülkemizin işlenebilir durumdaki topraklarının değerlendirilmesi için projeler geliştiriyoruz. Sözleşmeli üretim modeli bu projeler içinde en önem verdiklerimizden. Sözleşmeli tarım modelini, iş birlikleriyle daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Alımı yapılan ürünlerin çeşitliliğini ve miktarlarını artırmaya devam edeceğiz. Ürün değerlendirme faaliyetleri kapsamında 2020 yılı için 2,5 milyar TL bedelle 1 milyon 600 bin ton ürün alımı hedefi belirlemiştik. Bu hedefe ulaştık. Ürünlerin bir milyar TL'lik kısmının alımını da sözleşmeli üretim modeli kapsamında gerçekleştirdik. 2021 yılı için ise toplam 3,7 milyar TL bedelle ürün alımı hedeflerken bunun 1,5 milyar TL'lik kısmını sözleşmeli üretim modeliyle almayı planlamaktayız" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA