Erdoğan Duyurdu! Maaşlar Yılbaşında Gözden Geçirilecek, Kayıplar Telafi Edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında konuştu. Erdoğan, yılbaşında tüm ücretlilerin maaşlarının gözden geçirileceğini ve kayıpların telafi edileceğini duyurdu.

Erdoğan Duyurdu! Maaşlar Yılbaşında Gözden Geçirilecek, Kayıplar Telafi Edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında konuştu. Önemli konulara değinen Erdoğan, ekonomi ve enflasyona ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

Kısa, orta ve uzun vade programları yeni modele göre güncellendi

Yeni ekonomik modele geçildiğini bir kez daha vurgulayan Erdoğan, bu kapsamda kısa, orta ve uzun vadede ki programların yeni modele göre güncellediğini söyledi. Yeni modelin başarısı ve kabul görmesinde istihdam ve üretimin katkısının büyük olduğuna dikkat çeken Erdoğan, ekonomi modelinin merkezinde insan olduğunu sözlerine ekledi. Ülkede son dönemlerde döviz kurunda ki artışın ve yüksek enflasyonun getirdiği olumsuzlukları gördüklerini söyleyen Erdoğan, bunun sonu olarak yaşanan refah kaybını da iyi bildiklerini aktardı.

Kayıplar Telafi Edilecek

Kur koruma sisteminin devreye alınmasıyla birlikte yaşanan paniğin önüne geçtiklerini bir kez daha yineleyen Erdoğan, 2022 Ocak ayında çalışanların maaşlarında önemli artışlar yaptıklarını sözlerine ekledi. Temmuz ayında yapılan iyileştirmeden sonra artışın daha ileriye taşındığını aktaran Erdoğan, yılbaşında tüm çalışan ücretlilerin maaşlarının gözden geçirileceği, yaşanan gelir kayıplarının telafi edileceğini vurguladı. Erdoğan konuşmasında "Yaşanan sıkıntıları asla görmezden gelmiyoruz. Ülkemizin döviz kurundaki dengesiz yükseliş ve enflasyondaki artıştan kaynaklı refah kaybını gayet iyi biliyoruz. Kur korumalı mevduatın da olduğu bir dizi önlemle paniğin önünü kesmiştik. Asgari ücreti, memur maaşlarını, emekli maaşlarını yılbaşında ciddi oranlarda artırdık. Temmuzdaki ilave düzenlemelerle artışı daha ileriye taşıdık. Yılbaşında tüm ücretlilerin durumunu kayıplarını telafi edecek şekilde tekrar gözden geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeğiz." ifadelerini kullandı.