Erdoğan'dan Öğretmen Ataması Açıklaması

Beştepe'de düzenlenen programda 100 günlük eylem planını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen atamasına değindi.

Erdoğan'dan Öğretmen Ataması Açıklaması

Beştepe'de 100 günlük eylem planını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 bin öğretmen atamasından bahsetti. 

Açıkladığı projelerde öğretmen atamasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 bin sözleşmelinin daha atamasının yapılacağını söyledi. Erdoğan'ın bu açıklaması atama bekleyen öğretmenleri heycanlandırsa da bu atamanın mevcut süreci sonlanmakta olan atama olduğu görülüyor. Ek atama taleplerini MEB'e iletmek isteyen, sosyal medyada kampanya yürüten atama bekleyen öğretmenler, 100 günlük eylem planından da istediğini alamadı.

Erdoğpan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Geliyorum Milli Eğitim Bakanlığımıza... Okullarımız için yaptığımız yatırımlarla 575 bine çıkarttık. Böylece sınıflarımızdaki öğrenci sayısını da hatırlayın, 70'li 100'lü sınıflarımız vardı. Şimdi Bahigo bunları 30 ve daha altına indirdik. Bu sınıflar boş kalmasın diye 605 bin yeni öğretmen atayarak toplam öğretmen sayısını 920 bine yükselttik. İlk ve orta öğretimde hatırlatın ders kitabı bulamazdık. Ama şimdi ders kitaplarını okullar açılırken sıralarının üzerine ücretsiz olarak koyduk. İmkanı olmayan ailelere eğitim yardımı yaparak tüm evlatlarımızın okula gitmesini sağladık. Eğitim öğretimin içeriği konusunda arzu ettiğimiz yere gelemediğimizi biliyorum.

Tüm okullarımızda tam gün eğitim öğretim gören öğrenci sayısını yüzde 68'den yüzde 71'e yükseltiyoruz. Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atıyoruz.

ATATÜRK HAVALİMANI HAKKINDA

Millet Bahçeleri... Beşini bu dönemde tamamlıyoruz. Altısının inşasına, 22'sinin de projesine başlıyoruz. Atatürk Havalimanı'nı 29 Ekim'de, havalimanı bittikten sonra süratle yavaş yavaş Atatürk Havalimanı'nı oraya taşıyoruz. Ve diğer taraftan da Atatürk Havalimanı'ndaki çalışmalarımızı inşallah başlatacağız ve en kısa zamanda Türkiye'nin en büyük millet bahçesi olacak.

Kamubulteni.com  | Ankara