Erdoğan'dan 672 TL Maaş Açıklaması: İşte Başvuru Şartları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 672 TL maaş açıklamasını önceki gün yaptı. Erdoğan 'ın açıklaması sonrası başvuru şartlarının ne olduğu, başvuruların nasıl yapıldığı araştırılmaya başlandı.

Erdoğan'dan 672 TL Maaş Açıklaması: İşte Başvuru Şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan 672 TL maaş açıklaması.

Önceki gün düzenlenen Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , yaşlı vatandaşlara verilen desteklere değindi. 

Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Koronavirüs salgınında özellikle Batı ülkelerindeki en büyük dramlar maalesef yaşlı bakım evlerinde yaşanmıştır. Türkiye olarak elbette kimsesiz tüm vatandaşlarımız gibi yaşlılarımıza da sahip çıkıyoruz. Kamuya ait huzur evlerinde hayatlarını sürdüren 27 binin üzerindeki yaşlımıza her türlü ihtimamı gösteriyoruz. Sosyal güvencesi olmayan 805 bini aşkın 65 yaş üzeri vatandaşımıza ayda 672 lira yaşlılık maaşı ödemesi yapıyoruz. En düşük emekli maaşını bin 500 liraya çıkartarak yaşlılarımıza ilave bir destek sağladık. Sağlık hizmetlerinden yaşlılarımızı öncelikle yararlandırıyoruz. Evde bakım hizmetleriyle, ihtiyacı olan yaşlılarımızın ihtiyaçlarını evlerinde karşılıyoruz. Salgın hastalık döneminde oluşturduğumuz Vefa Sosyal Destek Grupları vasıtasıyla 5 milyon yaşlı veya kronik hastalığı olan vatandaşımıza evinde hizmet götürdük. Bu vatandaşlarımızın alışveriş ihtiyaçlarından emekli maaşı ödemelerine, maske, kolonya dağıtımına kadar pek çok hizmetleri Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından verildi. Öğretmen, imam, polis, bekçi, jandarma başta olmak üzere kamu görevlileri ile gönüllülerden oluşan 146 bin Vefa Sosyal Destek Grubu mensubu kardeşimizin her birine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca, AK Parti, MHP, CHP ve diğer partilerden bin 119 belediye de Vefa Sosyal Destek Gruplarına yardımcı olarak bu zor zamanda örnek bir dayanışma sergilediler."

672 TL MAAŞ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Bu açıklama sonrası kamubulteni.com 'a maaş başvuru şartları ve başvuru şekli için sorular yönlendirildi. Biz de bu yazımızda başvuru şartlarına yer verdik.

672 TL yaşlılık aylığı kapsamı şu şekilde: "Sosyal güvencesi olmayan ve kendisi ile eşinin ortalama geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olan kişilere yapılır."

65 yaş üstü vatandaşlara her ay verilen maaş için vatandaşların evlerinin gelirinin 2020 yılı için en fazla 701,32 TL olması gerekmektedir. Bu tutardan az geliri olan 65 yaş üstü vatandaşlara aylık bu ödemeler yapılır. 

BAŞVURU

Başvuru için vatandaşlardan sadece kimlik talep edilir. Başvuru yapmak isteyenlerin kimlik kartı ile müracaatını Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl-İlçe Müdürlüklerine yapması gerekmektedir. 

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ EKLENDİ

Yaşlılık aylığı alan vatandaşlara bu maaşın yanı sıra elektrik faturası desteği de sağlanır. Her ay sağlanan elektrik faturası desteği şu şekilde:

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh,
 3 kişilik hanelere aylık 100 kWh,
 4 kişilik hanelere aylık 125 kWh,
 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı TL

1-2 kişilik aileye en az 54 TL , 5 ve daha fazla kişinin olduğu aileye ise 106 TL 'ye kadar elektrik faturası desteği sağlanır. Elektrik faturası desteği TC Kimlik Kartı  Mesken Tipi Elektrik Faturası ile yapılır.

1000 TL AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan , 1000 TL ödemelerinin başladığını söyledi. Açıklama ve sonuç sayfasının linkine gitmek için TIKLAYIN