Erdoğan'dan 5 Konuda İyi Haber (Memur Alımı-Asgari Ücret-TOKİ-Sözleşmeli Kadro...)

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada 5 konuda iyi haberler verdi. Enflasyon ile faizin tek haneye düşeceğini söyleyen Erdoğan, kamuya yapılan personel alımlarına değindi.

Erdoğan'dan 5 Konuda İyi Haber (Memur Alımı-Asgari Ücret-TOKİ-Sözleşmeli Kadro...)

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan 5 müjde.

Önceki gün Kuala Lumpur Zirvesi sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli ifadeler kullandı.  Erdoğan yaptığı açıklamada, 

ENFLASYON VE FAİZ TEK HANEYE DÜŞECEK

2020 yılı için beklentilerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan , faiz ile enflasyonun tek haneye ineceğini söyledi. Erdoğan  açıklamasında şunları söyledi:

“2020 içinde inşallah tek haneliye gidiyoruz. Tek haneliye gidiş zaten olumlu gelişmelerin alametidir. Türkiye şu anda zaten faiz ve enflasyondaki gelişmeleri ile bu toparlanmaların neticelerini almaya başladı. Faiz bu şekilde düşünce şu anda yatırımlar da artmaya başladı. Gerek kamu bankaları, gerekse özel bankalar kredi musluklarını girişimciye açıyorlar, açmaya devam ediyorlar. İnşallah 2020 yatırımlarda da Türkiye’nin sıçrama yılı olacak. Bundan eminim. Tüm bunlarla beraber şunu da göreceğiz; uluslararası girişimciler, yatırımcılar inşallah ülkemize yeniden gelmeye başlayacaklar. Bu yatırımlarla beraber Türkiye’nin yeniden yatırımın arttığı dönemleri yakalayacağına inanıyorum. Bu konuda hiç endişem yok. Şu anda zaten ekonomideki gelişmeleri gayet emin gayet güzel bir şekilde takip ediyoruz. Elhamdülillah sıkıntılar büyük oranda aşılmış vaziyette. Şu anda asgari ücretle ilgili çalışmalar da süratle bitirilecek. Onlar da bitirildikten sonra zaten 2020 çok daha parlak bir yıl olacak. Bundan hiç endişe etmeyin”

ASGARİ ÜCRETTE JEST

Devam eden asgari ücret görüşmelerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrette bir jest yapacaklarını söyledi ve "Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız." dedi.

KAMUYA MEMUR ALIMI  ve SÖZLEŞMELİ PERSONELERE KADRO

Kamuya yapılan memur personel alımlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alımların sürekli devam ettiğini , şimdi Sağlık Bakanlığı 'nın alım yaptığını , aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığı 'nın da ciddi sayılabilecek bir sayıda alım yapacağını söyledi. 

Erdoğan açıklamasının devamında, diğer kurumların da personel alımı için hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

Peki hangi kurumdan alım bekliyorsunuz. Taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sözleşmeli personel olarak niye bunu değerlendiriyoruz? Sebebi şu; bir tarafta aldığımız elemanın "Ben nasılsa artık kadroluyum, yan gel yat" mantığıyla hareket etmesi var dedi.

Öte yandan Ankara kulisleri , tüm sözleşmelilere kadro için çalışmaların başlatıldığını aktardı. 

YERLİ OTOMOBİL

Cumhurbaşkanı açıklamasının devamında yerli otomobilin 27 Aralık 2019 günü Gebze 'de tanıtılacağını söyledi ve "İki farklı segmentte çıkacak aracın elektrikli SUV modelinin otonom sürüş sistemine sahip, 400-500 kilometre menzili olması ve 2023’e kadar trafiğe çıkması bekleniyor." dedi.

100 BİN KONUT DAHA DA ARTABİLİR

Erdoğan açıklamasının devamında, 100 bin konut e-devletten 128 bin, bankadan 150 bin civarında başvuru olduğunu söyledi. Başvuru sayısının çok olması nedeniyle 100 bin konut sayısının arttırılabileceğini söyleyen Erdoğan, önce 100 bin konutu yapalım ondan sonraki süreci değerlendiririz dedi.

MEMUR ALIMI, SÖZLEŞMELİLERE KADRO VE TÜM HABERLER İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN