Erdoğan'dan 1000 TL Nakdi Destek Sonucu, Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Yardım Sonuçları ve Tarih Uzatımı Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan 1000 TL, temel ihtiyaç desteği sonucu ve Kısa Çalışma Ödeneğine değindi.

Erdoğan'dan 1000 TL Nakdi Destek Sonucu, Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Yardım Sonuçları ve Tarih Uzatımı Açıklaması

Kabine sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Devletimizin tüm imkanlarını milletimizin emrine verdik. Olağanüstü dlönemin sıkıntılarını en aza indirmeye çalıştık.

Sosyal destekler ve kredi paketleri ile milletimize destek olduk.

Hanelere 6 milyarın üzerinde nakdi yardım yaptık.

Bunun yanında KÇÖ, işsizlik ve diğer ödemelerde 18 milyar liraya yakın kaynağı milletimizin hizmetine sunduk.

Kısa çalışma ödeneği ve nakdi destek 1 ay daha uzatıldı.

Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalanma süresini 1 ay daha uzatıyoruz. Bununla bağlantılı, nakdi ücret desteği de 1 ay daha devam edecek." ifadesini kullandı.

Ülkemizi risk grubundan uzaklaştırmakta kararlıyız. Salgın döneminde esnaf, sanatkâr, çiftçi, sanayi, ihracaatçıya her kesimi verdiğimiz destekle ayakta tuttuk. Devletimizin tüm imkanlarını milletimizin emrine vermiş bulunuyoruz. İçinden geçtiğimiz olağanüstü dönemin sıkıntılarını en aza indirmeye çalıştık. Faaliyetlerine ara veren işletmeler peyderpey yeniden çalışmaya başladı.

Milletimize ve özellikle reel sektöre verdiğimiz destekleri önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde devreye alacağımız bazı hususları sizlerle paylaşmak istiyorum.

ALINAN KARARLAR
Sosyal koruma kalkanı adı altında hanelere 6 milyar liranın üzerinde nakti yardım yaptık. Bunun yanında kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneğinde 18 milyar liraya yakın kaynağını milletimizin hizmetine sunduk.

Sürekli kişisel gelişim temalı bir proje çağrısına çıkıyoruz. STK'ları hedef alan 35 milyon lira bütçeli bu çağrılar iletişim, spor, kültür ve sanat faaliyetlerine kadar 8 ayrı başlıkta toplanmıştır.

Yarın 926 devlet koruması altında gencimiz 274 şehit ve gazi yakınımız kura ile kamu kuruluşlarına yerleştirilecek. Sonuçlar Aile, Çalış