Erdoğan Açıkladı: Kamu Alım İhalelerinde Yeni Sistem Geliyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine sonrası yaptığı açıklamada kamu ihalelerinde düzenleme yapılacağını söyledi.

Erdoğan Açıkladı: Kamu Alım İhalelerinde Yeni Sistem Geliyor

Kamu ihalelerinde yeni dönem.

Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Enfalsyonu faizleri ve kuru kontrol altına almış, istihdamını koruyan ekonomi, bu şokları kolaylıkla savuşturabilir. Fiyat istikrarının sağlanmasına, cari açıkla mücadeleye , mali disipline önem veriyoruz. Biraz önce ifade ettiği insan hakları eylem planı ile eş zamanlı ekonomi rformları için çalışmalarımızı yaptık.

Arkadaşlarımız sahaya indi ve tüm talepleri dinledi. Buna göre çözüm odaklı bir yaklaşımla üzerine gideceğimiz alanlar öncelikli belirlendi.Biz kısa mesafe koşucusu değil , maraton koşucusuyuz. Hiçbir mücadeleden kaçmadığımız gibi kendi sınırlarımızı her defasında zorladık. Önümüzdeki hafta açıklayacağımız reformları kararlılıkla uygulamayacağımızı kimse şüphe etmesin.

2021'i salgınla mücadelenin kazanıldığı, aynı zamanda nitelikli bir büyüme başladığı bir yıl olarak görüyoruz. Salgın sonrası Türkiye, yükselen yıldız olacak inşallah.

İHALELERDE DEĞİŞİKLİK

AB ortalaması yüzde 90 olan borçluluk oranı Yunanistan'da yüzde 200, Fransada yüzde 117, olurken bizde sadece yüzde 42. İşte Türkiye bu. Mali disiplin işte tam olarak bu demek. Reform paketinde malidisiplini daha da güçlendirecek kamu politikalarına yer vereceğiz. Kamu harcamalarında israfa tahammülümüz yok. Bakanlıklarımızda zorunlu olmadıkça ödenek üstünde harcama yapmamalarını, hatta bu ödemelerden tasarruf etmelerini istiyoruz. Kamu alım ihalelerinde yeni sisteme geçiyoruz. KİT'leri yeniden yapılandırarak daha rekabetçi hale getiriyoruz. Fiyat istikrarını temin için kalıcı tedbirler getiriyoruz. "