Erdoğan Açıkladı: Bu Çalışanlara 1500 TL Verilecek (Nakdi Ücret Destek Başvuru)

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında nakdi ücret desteği ödemesi açıklamasında bulundu ve bazı çalışanlara 1500 TL ödeneceğini söyledi.

Erdoğan Açıkladı: Bu Çalışanlara 1500 TL Verilecek (Nakdi Ücret Destek Başvuru)

Erdoğan açıklaıd: Bu çalışanlara 1500 lira verilecek.

Kabine sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1500 TL'lik nakdi destek ödemesi müjdesini verdi. ve kısıtlamaların yeniden getirilmeye başlanacağını söyledi.

KISITLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan kısıtlamalar hakkında yaptığı açıklamada, "Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun  yüzde 80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05 olarak her gün devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir.

RAMAZAN AYI

Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız. Sadece Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Yine ramazan boyunca toplu iftar ve sahur gerçekleştirilemeyecektir.

KAFE VE RESTORAN 

Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır." dedi.

1500 LİRA VERİLECEK

Erdoğan açıklamasının devamında, "Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek ve ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız" dedi ve lokanta ile kafe çalışanlarına 1500 liralık nakdi destek verileceğini söyledi.

Diğer meslek grupları da bunun gibi müjdeler bekliyor. Siz hangi meslek grubuna nakdi destek yapılmasını istiyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

BAŞVURU NASIL?

Henüz başvuru duyurusu gelmedi. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA