Enflasyon'da TÜİK ve ENAG Uyumsuzluğu: Bakın TÜİK Ne Açıkladı ENAG Ne Dedi?

Nisan ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Ancak TÜİK ile ENAG'ın rakamları yine birbirini tutmadı. İşte Enflasyonla ilgili iki birimin açıklamaları...

Enflasyon'da TÜİK ve ENAG Uyumsuzluğu: Bakın TÜİK Ne Açıkladı ENAG Ne Dedi?

Enflasyon'da TÜİK ve ENAG Uyumsuzluğu: Bakın TÜİK Ne Açıkladı ENAG Ne Dedi?

ENAG'a göre enflasyon yıllık yüzde 100'ü geçti! Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK için ise 43,68 oldu. TÜİK Nisan ayı enflasyonu yüzde 2,39 , ENAG 4,86 oldu

ENAG, Nisan ayı enflasyonunu 2 kat açıkladı

Merkez Bankası ve Anadolu Ajansının başvurduğu ekonomistler Nisan ayı enflasyon beklentisi yüzde 2,65 olarak açıklamıştı.

TÜİK ise bugün itibariyle Nisan ayı enflasyonu yüzde 2,39 olarak açıkladı.

Muhalif açıklamasıyla bilinen ENA Grup tüketici fiyat endeksini, TÜİK'in açıkladığı rakamın yaklaşın iki katı olarak, yüzde 4,86 olarak açıkladı

ENAG'ın açıklaması şu şekilde:

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Nisan ayında %4.86 arttı.

E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı %105.19 olarak gerçekleşti.

Ocak-Nisan dönemi enflasyon oranı ise %29.27 oldu.

TÜİK'e göre enflasyon açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyonunu aylık bazda yüzde 2,39 yıllık enflasyonu ise 43,68 olarak açıkladı. 

Bağımsız ENAG da nisan enflasyon rakamlarını bugün açıklamıştı. ENAG'a göre yıllık enflasyon yüzde 105, 19 olarak açıklanmıştı. 

Enflasyon martta aylık bazda yüzde 2,29 artış göstermişti. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 50,51 olarak kaydedilmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yılın ilk Enflasyon Raporu'nda, 2023 sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3, 2024 yıl sonu tahminini de yüzde 8,8'de sabit tutmuştu.