Enflasyon Sonrası Dolar-Euro-Altın Fiyatlarında En Son Durum

Kasım 2018 enflasyon rakamları açıklandı. Peki döviz kurları ve altın fiyatlarının enflasyon rakamına tepkisi nasıl oldu? Dolar ne kadar? İşte piyasalarda son durum.

Enflasyon Sonrası Dolar-Euro-Altın Fiyatlarında En Son Durum

Son dakika: Enflasyon açıklaması sonrası dolar kuru ve altın fiyatları.

Beklenen açıklama Türkiye İstatistik Kurumu 'ndan geldi. Yapılan açıklamada 2018 Kasım ayı enflasyon rakamı açıklandı. Buna göre enflasyon eski yönde geldi. Ekim 'de yüzde 25 oranında gelen enflasyon düştü ve yüzde 21 seviyesine geriledi. 

Enflasyon rakamları sonrası dolar kurunda biraz düşüş yaşandı. Güne 5.19 TL seviyesinden başlayan dolar kuru, enflasyon rakamları açıklanmadan önce 5,14 TL seviyesine gerilemişti. Enflasyon rakamları sonrası 5,16 TL seviyesinde sabitlenen dolar kuru, 

Enflasyonun düşmesi piyasalardaki beklentiyi karşıladı ve dolar kuru 5,16 TL seviyesinde devam ediyor. Euro kuru ise 5,88 TL seviyesinden güne devam ediyor.

ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları ise güne bir miktar yükselişle başladı. Önceki günü 203 TL seviyesinden kapatan gram altın, bugün 204 TL seviyesinden güne başladı ve bu seviyede seyrini sürdürüyor.

ENFLASYON

TÜFE'de (2003=100) 2018 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %1,44 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %20,79, bir önceki yılın aynı ayına göre %21,62 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,63 artış gerçekleşti.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara

Kamubulteni.com  | Ankara