Enflasyon Rakamları Sonrası Döviz Kuru ve Altın Fiyatları-5 Kasım 2018

Son dakika haberi: Ekim 2018 dönemi enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan veriler sonrası döviz kuru ve altın fiyatlarında ciddi bir değişim olmadı. İşte piyasalarda son durum.

Enflasyon Rakamları Sonrası Döviz Kuru ve Altın Fiyatları-5 Kasım 2018

Enflasyon sonrası dolar kurunda son durum.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar kurunda ciddi bir değişim olmadı. 

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu tarafindan bir son dakika açıklaması yapıldı ve Ekim 2018 dönemi enflasyon rakamları açıklandı.Açıklanan enflasyon rakamları sonrası piyasalar hareketlendi.

Açıklanan enflasyon rakamlarına göre TÜFE’de 2018 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %2,67, bir önceki yılın Aralık ayına göre %22,56, bir önceki yılın aynı ayına göre %25,24 ve on iki aylık ortalamalara göre %14,90 artış gerçekleşti.

TOPYEKÜN MÜCADELENİN ETKİSİ

Enflasyon verilerinin açıklanması ve Ekim ayı enflasyonunun yüzde 25 seviyesinde gelmesi piyasaları tedirgin etti. Ancak önceki ay gelen enflasyona göre bu ay enflasyon beklenenden az geldi. Enflasyonla Topyekün mücadelenin bunda ciddi etkisi var.

DOLAR KURUNUN TEPKİSİ

Dolar kuru, enflasyon verileri açıklanmadan önce 5,42-43 seviyesinde seyrediyordu. Saat 10.00 'da enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yine 4,43 seviyesinde seyretmeye devam etti. İşte dolar kurunda son durum.

Euro ise 6,20 ile güne devam ediyor.

ALTIN FİYATLARI

Kapalı çarşıda altın fiyatlaır ise güne bir miktar yükselişle başladı. Çeyrek altın, gram altın, Cumhuriyet altını ve diğer altın fiyatlarında son durum şu şekilde;

Kamubulteni.com  |  Ankara