Enflasyon farkı aylık olarak maaşlara yansıtılmalı

Son aylarda artan enflasyon sebebiyle maaşları eriyen memurlar enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılmasını istiyor.

Enflasyon farkı aylık olarak maaşlara yansıtılmalı

TUİK tarafından Mart ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra özellikle memur ve işçi sendikalarından maaşlar eriyor sloganları yükselmeye başladı. Özellikle memur sendikları son aylarda artan enflasyon sebebiyle Temmuz ayında maaşlarına toplu olarak yansıtılacak enflasyon ek zam oranının ay ay maaşlarına yansıtılmasın istiyor.

Bu konuda çalışmalarda bulunan memur sendikalarından Türkiye Kamu-Sen Mart ayında yapmış olduğu asgari geçim endeksi sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Sendika TUİK'ten alınan resmi verilere göre yapmış olduğu hesaplamalarda Mart ayında çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 6.184,14 TL olduğunu, 4 kişilik bir ailenin ise asgari haddinin ise 13 bin 446 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Kahveci :"Enflasyon farkı aylık olarak maaşlara yansıtılmalı"

Türkiye Kamu-Sen tarafından açıklanan sonuçları değerlendiren Genel Başkan Önder Kahveci, yaşanan bu süreçte ekonomik kayıpların önüne geçilmesi için enflasyon farkının çalışanların maaşlarına aylık olarak yansıtılması gerektiğini vurguladı. Başkan Kahveci, sendika olarak yaptıkları çalışmada sadece 4 kişilik bir ailenin geçinme giderlerinin yılbaşından sonra 3074 TL arttığını, bu rakamlara göre memurların alım gücünün iyice düştüğünü sözlerine ekledi. Temmuz ayında memur maaşlarına verilecek olan enflasyon farkının şu anda yaşanan ekonomik kayıpları karşılamayacağına dikkat çeken Kahveci, enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılmasıyla birlikte çalışanların bir nebze olsun nefes alabileceklerini yineledi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /