Enflasyon Farkı Arttı: İşte Memur ve Emeklilerin Ocak 2021 Maaş Zammı

TÜİK Kasım 2020 enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon beklenenden yüksek geldi ve memur ile emekliler için maaş zammı arttı. İşte 5 aylık enflasyon verilerine göre memurlar ve emekliler için oluşan maaş zammı.

Enflasyon Farkı Arttı: İşte Memur ve Emeklilerin Ocak 2021 Maaş Zammı

Son dakika: 5 aylık enflasyon farkı netleşti.

Memur ve emeklilerin Ocak 2021 maaş zammı için beklediği açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında Kasım ayı enflasyon rakamlarına yer verildi. Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memurlar ve emekliler, toplam enflasyonun kaç olduğunu, İkinci 6 ayda enflasyon farkı oluşup oluşmadığını, maaşlara ne kadar zam geleceğini araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda enflasyon verilerine göre farkı ve toplam enflasyona yer verdik.

ŞİMDİYE KADAR AÇIKLANAN ENFLASYON

2020 yılının ikinci yarısında 5 aylık enflasyon verisi açıklandı sadece Aralık ayı enflasyonu kaldı. İşte şimdiye kadar açıklanan enflasyonlara göre aylık TÜFE:

  • Temmuz ayı TÜFE: 0,58
  • Ağustos ayı TÜFE: 0,86
  • Eylül ayı TÜFE: 0,97
  • Ekim ayı TÜFE: 2,13
  • Kasım ayı TÜFE: 2,30: 

Toplam : 6,84

ENFLASYON FARKI ARTTI

TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının açıklanması ile memurlar için enflasyon farkının arttığı görüldü. TİS'e göre memurlara yüzde 3 zam yapılacak. Enflasyon farkı yüzde 4'ü aşarsa aşan miktar kadar yüzde 3'e eklenecek. Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasımda ayında açıklanan enflasyon rakamları toplamı yüzde 6,84 oldu. Memurlar için şuan 2,84 enflasyon zammı oluşmuş durumda.

Kasım ile birlikte memurlar 5.84 zam alacak.

EMEKLİLERE TOPLAM TÜFE ORANINDA ZAM

Emeklilere ise toplam TÜFE oranında zam yapılacak. Şimdiye kadar açıklanan toplam TÜFE 6.84. 

Sizce bu oranda zam yapılması uygun mu? Yorum kısmı aşağıda.

ARALIK ENFLASYONU AÇIKLANINCA MAAŞ ZAMMI NETLEŞECEK

Aralık ayının enflasyon rakamları 4 Ocak 2021 günü açıklanacak. 4 Ocak'ta Aralık ayının enflasyonunun açıklanması ile emekli ve memurlar için maaş zammı netleşecek. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN