Enflasyon, Faiz Kararlarını O Aydan İtibaren Etkileyecek!

Faizler düşecek mi? sorusu milyonların aklını kurcalarken, uzmanların enflasyon kararı sonrasında gözü Merkez Bankasına çevrilmiş durumda. Enflasyon, faiz kararlarını etkileyecek mi?

Enflasyon, Faiz Kararlarını O Aydan İtibaren Etkileyecek!

Enflasyon, Faiz Kararlarını O Aydan İtibaren Etkileyecek!

Son 16 senenin en yüksek Şubat ayı enflasyonunun gelmesine rağmen senelik enflasyonun yüzde 20'nin altına gerilemesi gözleri faiz konusundaki kararlar için Merkez Bankası'na çevirmiş durumda. Uzmanlar Merkez Bankası'nın Çarşamba günü faiz indirimine gitmesini beklemiyor, fakat uzmanlar , Haziran ayından sonra faizde gerilemeler görülebilir kanaatinde. İş Yatırım yetkililerince yapılan açıklamada, bugünkü sürpriz sonrasında Nisan ayında bir faiz indirimi ihtimali nedeniyle gözlerijn Merkez Bankasına çevrileceğini, Çarşamba günü PPK toplantısında bir sonraki aya dair ipuçlarının aranacağını açıklarken, enflasyon seyrine ve faiz kararına dair beklentilerinde bir değişiklik olmadığını belirtti.

Yıllık enflasyonun yılın ilk yarısında yüzde 19-20 bandında seyrettikten sonra üçüncü çeyrekte faizde düşüşün hızlanacağını söyleyen İş yatırım yetkilileri, "Bu bağlamda enflasyonda ikna edici bir düzeltme oluncaya kadar sıkı duruşunu koruyacağını söyleyen Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine Haziran toplantısı ile başlayacağı kanısındayız." ifadelerini kullanıyor.

Garanti Bankası'nın sahibi İspanyol BBVA'nın baş ekonomisti Vidal-Abarca, Financial Times'a yaptığı açıklamalarda enflasyonun doğru bir yolda olduğunu, Merkez Bankası'nın güvenilirlik açısından faizleri tutması gerektiğini söyledi.

Deniz Yatırım'dan yapılan açıklamada da faizler konusunda benzer değerlendirmeler yer aldı.  

Vakıf yatırımda da TCMB'nin 6 Marttaki toplantısında mevcut duruşu korumasını beklediği belirtildi.