Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'ndan Doğal Gaz Fiyatları Açıklaması: %54 Daha Ucuz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, soğuk havaların kendini hissettirmesiyle vatandaşların doğal gaz faturasını düşündüğü dönemde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Doğal gaz fiyatlarının döviz kurundaki değişim dikkate alındığı takdirde olması gerekenden daha ucuz olduğunu söyleyen Dönmez, Doğal gaz fiyatlarına yapılan zamlardan vazgeçilip vazgeçilmeyeceğine yönelik soruya, "Doğalgazın enflasyon oranları dikkate alındığında olması gerekenden yüzde 15, döviz kurundaki değişim oranları dikkate al

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'ndan Doğal Gaz Fiyatları Açıklaması: %54 Daha Ucuz

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in Doğal gaz fiyatlarına ilişkin soru önergesini yanıtlayan Dönmez, "Doğalgaza yapılan zamlardan vazgeçecek misiniz? En yüksek KDV oranın doğalgaz gibi temel bir ihtiyaçtan karşılanıyor olmasını adil buluyor musunuz?" gibi soruların yer aldığı önergeye, "Doğalgaza yapılan zamlardan vazgeçecek misiniz? En yüksek KDV oranın doğalgaz gibi temel bir ihtiyaçtan karşılanıyor olmasını adil buluyor musunuz" ifadelerinin yer aldığı bir yanıt verdi. CHP'li Tekin, verilen yanıtı birden fazla kez okuduğunu belirterek, "Yanıtı birkaç defa daha okudum. Bunda bir yanlışlık olmalı dedim. Bırakın indirim yapmayı, olması gerekenden daha ucuza doğalgaz aldığımızı söylemesine şaşırıp kaldım. Fatura yüksek gelmesin diye evin tek odasına sıkışıp battaniyelerle oturan vatandaşlar gözümün önüne geldi" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da doğalgaz faturasını ödeyemediği için 493 bin konut olduğunu söyleyen Tekin, "Maliyette en ufak bir artış olduğunda fazlasıyla fiyatlara yansıtanlar, düşüşler olduğunda neden görmezden geliyorlar anlamak mümkün değil! Doğalgazdan yüzde 18 oranında KDV alınıyor. Yetmiyor, ÖTV alınıyor. Toplamına baktığımızda doğalgaz fiyatının yüzde 25’e yakınını vergiler oluşturuyor" dedi.