Emekliye zam müjdesi erken geldi! Sadece bunu yapanlar zammı kapacak

Milyonlarca emekliyi etkileyecek olan promosyon güncellemesine yönelik eri sayım başlatıldı. 28 Mart'ta hesaplara yatırılacak olan promosyonlara karşı özel bankaların da harekete geçtiği öğrenildi.

Emekliye zam müjdesi erken geldi! Sadece bunu yapanlar zammı kapacak

Kamu bankalarının promosyon ödeneklerini 8 bin ila 12 bin TL'ye çıkarılmasına yönelik teşvik kapsamında özel bankaların da bu rakamları aşmaya hazırlandığı bilgisine ulaşıldı.

Emeklilik desteği, bankaların emekli müşterilere maaşlarını bankaya aktardıklarında verdikleri ek ikramiyedir. Fonlara üç yıllık taahhüt süresini tamamlayan veya emekliliğe yeni başlayan kişiler başvurabilmektedir.

"Güncelleme ve maaş aktarım durumu"

Emekliler, anlaşmalı oldukları bankanın devletin duyurduğu promosyon güncellemelerinde yer alması ve ayrıcalıklı promosyon tutarlarını belirlemesi koşuluyla aynı bankayı kullanmaya devam edebilecek. Bu güncellemenin sunduğu seçenekleri beğenmeyen emekliler maaşlarını başka bankalara aktarabilecek.

Emekliye zam müjdesi erken geldi!

Promosyon tutarını artırabilir miyim?

Kamu ve özel bankalar düzenledikleri kampanyalarla emeklilere avantajlı fırsatlar sunuyor. Banka ayrıcalıklarınızı detaylı bir şekilde karşılaştırıp en avantajlı seçeneği tercih ederek emekliliğinize göre belirlenen destek tutarını artırabilirsiniz.

"Para çekme ücretleri ve taşınabilirlik"

Emekli maaşınızı üç yıl dolmadan transfer etmek isterseniz, transfer ücreti ödemeniz gerekebilir. Banka, reklamı yapılan teklif edilen tutara göre emekliden para çekme ücreti talep ederek protokolü sonlandırıyor.

kamu bankası finansmanının yenilenmesine özel bankaların da katılacağı öğrenildi. Bankalar müşteri kaybını önlemek için çeşitli avantajlar sunmaktadır. Özel bankalar, hükümetin kamu bankalarına yönelik açıkladığı son rakam olan 8.000 ila 12.000 TL'nin üzerine çıkma kararı aldıkları bilgisi paylaşıldı.

"Maaş aktarım işlemleri ve akışı"

Emekli maaşını üç yıl içinde aktarmak isteyen vatandaşların kendilerine en uygun bankayı seçmeleri gerekiyor. Bordro aktarım süreci e-devlet üzerinden başlatılabilmektedir. Transfer işlemleri banka şubesinden de yapılabilmektedir. Promosyon tutarı, çekim ücretleri, banka faiz oranları, şube işlemleri ve ATM ağ genişliği ve diğer avantajlar gibi faktörlerin dikkate alınması gerektiği belirtildi.