Emekli'ye Yapılacak Zam Kesinleşti: Enflasyon+Destek Yüzde 45'i Bulacak!

Emeklilerin merakla beklediği 2023 yılının 2. altı ayında yapılacak zam hemen hemen netleşti. Enflasyon oranları belli oldukça zam miktarı yüzde 45'e kadar çıkıyor.

Emekli'ye Yapılacak Zam Kesinleşti: Enflasyon+Destek Yüzde 45'i Bulacak!

Emeklilerin merakla beklediği 2023 yılının 2. altı ayında yapılacak zam hemen hemen netleşti. Enflasyon oranları belli oldukça zam miktarı yüzde 45'e kadar çıkıyor.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren enflasyon farkı belli oluyor. 6 aylık enflasyon farkının en az %21 olacağı tahmin ediliyor. Ancak Buna ek olarak emekli maaşlarına refah Payı eklenmesi de gündemde. Yani emeklinin Temmuz ayı maaşları yavaş yavaş şekilleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye Temmuz zamma müjdesini canlı yayında duyurdu. Dün akşam katıldığı bir canlı yayında konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem emeklilerin hem memurların hem de asgari ücretlinin Temmuz ayında refaha kavuşacağını söyledi. Peki, emekliye ara zam ne kadar olacak? Emekliye ne zaman ara zam gelecek?

Emekli maaş zammı haberleri milyonlarca emekli vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle seçim öncesi zam bekleyen emekliler biraz hayal kırıklığına uğramıştı. Ancak temmuz zammı emeklinin gönlünü alacak. Şimdiden enflasyon farkı en az %21 olarak hesaplandı. Her yıl 6 ayda bir olduğu gibi bu yıl da refah payının emekliye verileceği tahmin ediliyor. Bu durumda da emeklinin alacağı zam oranının en az %45 olacağı düşünülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konu ile ilgili canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Peki, emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Emekliye ara zam kaç TL olacak? Emekliye ara zam son dakika haberleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları haberimizde…

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NETLEŞTİ

Merkez Bankası'nın nisan ayı piyasa katılımcı anketi sonuçlarının yayınlanması sonrası emekli maaş zammı ile ilgili de önemli ipuçları ortaya çıktı. Merkez Bankası anket sonuçlarına göre 6 aylık enflasyon tahmini %21 düzeyinde oldu. Yani bu durumda SSK ve BAĞ-KUR emeklisi doğrudan %21 oranında zam alacak. Buna ek olarak memur ve memur emeklisine de enflasyon farkı verilecek. Fakat bu noktada refah Payı da gündeme geldi. Bildiğiniz üzere yılbaşında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla memur ve emekliye refah Payı ile beraber %30 oranında zam yapılmıştı. Ancak Enflasyonun düşmemesi ve bir yandan da Hayat pahalılığının artmaya devam etmesi ile birlikte bu defa refah payının daha yüksek olacağı düşünülüyor.

EMEKLİYE EN AZ %45 ZAM BEKLENİYOR

Emekli maaşlarına en az beklenen zam oranı %45 oldu. Refah payı ve enflasyon farkı dahil edilince emeklinin alacağı zam oranının bu rakamlara yükselmesi bekleniyor. Ayrıca yaklaşan genel seçimler öncesine de maaş zamlarının çekilebileceği hala konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son düzlükte yeni müjdeler vereceğini açıklaması ile birlikte maaş zamlarının erkene çekilme ihtimali de yeniden konuşulmaya başlandı. Uzmanlar da seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli ve memura bir sürpriz yapabileceğini düşünüyor. Aynı zamanda asgari ücretle çalışanlar için de bir Sürpriz bekleniyor. Önümüzdeki günlerde maaş zammı ile ilgili tüm bilgilerin netleşeceği düşünülüyor. Özellikle seçim öncesi yapılacak son kabile toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın millete sesleniş konuşmasında önemli açıklamalar yapabileceği tahmin ediliyor.