Emeklinin İmdadına Koşan Ziraat Bankası'ndan Maaş Promosyon Kampanyasında Değişiklik

Aralık ayına girdiğimiz bugünlerde Ziraat Bankası, emekli maaş promosyon kampanyasında değişiklik yapma kararı aldı. Türkiye Bankalar Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında gerçekleştirilen anlaşma kapsamında maaşını en az 3 yıllığına bir bankaya taşıyan emekli vatandaşa almış olduğu maaş oranı kadar emekli promosyon ödemesinin yapılmasına karar verildi. 

Emeklinin İmdadına Koşan Ziraat Bankası'ndan Maaş Promosyon Kampanyasında Değişiklik

Türkiye'de bakıldığında özellikle de özel bankalar daha fazla emekli promosyon ödemesi verirken kamu bankaları geride kalmamak ve daha çok emekli müşteriyi kendine çekmek amacıyla emekli promosyon ödemelerini sürekli artırmak kararı aldı. 

Türkiye'de kamu Bankası olarak faaliyetlerini sürdüren Ziraat Bankası, SGK ile emekli promosyon hususundaki kampanyası açısından sayfalarında bir duyuru u gerçekleştirdi. Buna göre kurumundan yapılan açıklamada kurum ile bankalar arasında 2020 senesinin mart ayı içerisinde imza altına alınan emekli ve hak sahiplerine promosyon ödemelerine yönelik protokollerin bir Kasım 2022 tarihinde güncelleneceği hatırlatıldığı. 19 banka ile yeniden protokol imzalanacağı belirtili.

Emekli Promosyonlarının Güncelleneceği Rakamlar

  • 10.000 TL'den fazla maaş alanlara 5.000 TL,
  • 7.500 TL ile 10.000 TL arası emekli maaşı alan vatandaşlara 4.500,
  • 3500 TL ile 7.500 TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlara 3.500 TL
  • 3000 TL'ye kadar emekli maaşı alan vatandaşlara ise 3000 TL tutarında emekli promosyon ödemesi yapılacaktır.