Emeklinin bayram jesti hazır! 8 bin TL'ye kadar ödeme musluğu açıldı!

Milyonlarca emekliye bayram müjdesi verildi. Türkiye genelinde tüm emekliler için fırsat doğarken 12 bin TL tutarında ek ödeme yapılacağı açıklandı. İşte tüm detaylar...

Emeklinin bayram jesti hazır! 8 bin TL'ye kadar ödeme musluğu açıldı!

Emeklilere ölüm aylığı alan dul ve yetimler yararlanırken banka promosyon ödemelerinde gelişmeler yaşanır. Kamu bankalarının ödediği tutarlarda artış yaşanırken taahhüdü sürenlere başvuru yapılacak ödeme güncellemeleri başlatıldı. Emekliler, dul ve yetim ödemelerin yanında promosyon kampanyasından yararlanabilecek.

SGK üzerinden aylık 12.7 milyon emeklinin promosyon tutarlarının 8-12 bin TL arasında yükselirken ölüm aylığı 3.3 milyon hak sahibine 5 bin TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Maaş üzerinden 10 bin TL'ye kadar olanlara 5.000 TL, 10-15 bin TL aralığında 8.000 TL, 15-20 bin TL aralığına 10 bin TL ve 20 bin TL üzeri olanlara ise fazladan 12 bin TL ödeme yapılacaktır.

En düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken emekli maaşlarına bakılarak 8.000 TL, 10.000 TL veya 12.000 TL promosyondan yararlanabilir. Maaşı 10.000 TL'nin altında olan dul ve yetimlere 5.000 TL promosyon imkanı sağlanır. Dul ve yetimin maaşları 10 bin TL üzerinde olduğunda ise rakama göre hesaplama yapılır.
banka güncellemeleri
ÖZEL BANKA PROMOSYON GÜNCELLEMESİ
Özel bankalardan kampanyalar başlatılırken belirli şartlar üzerinde emeklilere 15 bin TL'ye varan ödeme alınabilir. Kamu bankalarının promosyon uygulamasıyla beraber SGK, diğer bankalar üzerinde çalışmalar sonuçlanması bekleniyor. Özel bankalardan güncelleme gelirken Denizbank üzerinde maaş dilimlerini ve promosyon tutarlarında kamu bankalarıyla beraber güncellendi. Hatta önümüzdeki zaman dilimin rekabet artış gösterirken özel bankalardan maaş alan ve taahhütleri süren emekliler, bekleyerek kendi bankası promosyon tutarında yenilemeye gidildi.

TAAHHÜT SÜRESİNDE PARA İADESİ VAR MI?
3 senelik taahhüt süresini tamamlanmamış olanların aynı banka üzerinde promosyonları güncellenirken önceki anlaşmadan kalan zam tutarında iadeler yapılıyor. Genel olarak yapılan açıklamalarla beraber iade alınmadan, devam edilen promosyon taahhüdüne dair iade tutarı sistem üzerinden mahsup edilerek yeni ödemenin yapılacağı açıklandı.