Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Konfederasyon Kurmaya Hazırlanıyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Türkiye genelinde 23 dernekle seslerini duyurmaya çalışıyor. Bir süre önce Marmara EYT Federasyonu kuran Emeklilikte Yaşa Takılanlar, şimdi Anadolu ve Ege'de federasyon kurmak için çalışmalara başladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Konfederasyon Kurmaya Hazırlanıyor

Bir sonraki aşamanın ise konfederasyon olduğu belirtildi. Sputnik Türkiye'ye açıklamalarda bulunan Ankara Emeklilikte Yaşa Takıılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersin Kotan, bugüne kadar 10 milyon imzaya ulaştıklarını söyledi.

Yeni İş haberleri yayımlandı! Kadın-Erkek diğer adaylarla iletişime geçmek, bilgi alışverişinde bulunmak ve son haberlere göz atmak için TIKLA VE İNDİR.

Kotan, EYT ile ilgili çalışmalara 5-6 kişi başladıklarını 3 yıl içerisinde çok büyüdüklerini vurgularken, "Biz yola 5-6 kişi olarak çıkmışken 3 yıl içerisinde çok büyüdük. Öncelikle yakın bir zamanda Ankara’da Anadolu EYT Federasyonu'nu kuracağız. Ege EYT Federasyonu ise kurulma aşamasında. Böylelikle Türkiye genelinde üç federasyonumuz olacak. Sonraki aşamada da hedefimiz konfederasyon olmak" şeklinde konuştu.

Kotan, niçin federasyonlarşma gereği duydukları sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: Daha hızlı daha etkin bir yönetime kavuşacağız. İsteklerimizi ve taleplerimizi yetkili makamlara ve kurumlara daha rahat iletebileceğiz. Sesimiz daha yüksek çıkacak. Yeni projeler üreterek hem EYT’lilere hem de bundan sonraki kuşağa kazanımlar sağlayacağız. Sosyal yaşantılarına, kültürel faaliyetlerine destek olacağız.