Emeklilikte Yaşa Takılanlar Cumhurbaşkanlığının Gündeminde Değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Cumhurbaşkanlığının Gündeminde Değil

Muhalefet partilerinin bir süredir gündeme getirdiği emeklilikte yaşa takılanlar konusuna ilişkin kendisine yöneltilen soruya yanıt veren Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Emeklilikte yaşa takılanlar konusunun Cumhurbaşkanlığı kabinesinin gündeminde olmadığını, değerlendirmelerin Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılabileceğini söyledi.

İbrahim Kalın, "Bu konu kabinenin gündeminde yok. Tabii ki Meclis ayağı ayrı bir konu. Yeni hükümet sisteminde Meclis kendi kanunlarını çıkartabilir. Bunun değerlendirmesi Meclis'te yapılır ama hükümet nazarından baktığınız zaman konu bugün de geçtiğimiz toplantılarda da gündeme gelmedi." şeklinde konuştu. İdlib Mutabakatı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kalın, Türkiye'ye Suriyeli muhaliflerin gelmesinin söz konusu olmadığını, mutabakat çerçevesinde belirlenen sınırların gerisine muhalefetin çekildiğini söyledi.

Suriye mulahefetinden Soçi'deki mutabakata ilişkin destek açıklamaları geldiğini vurgulayan Kalın, "Çünkü onlar da en azından bulundukları konumları muhafaza edecekler ama ağır silahlar vesaireler oralardan çekilmiş olacak. Dolayısıyla bir çatışmasızlık ortamı, yani İdlib çatışmasızlık bölgesinin aslında asli tanımına uygun hali şu anda yaşanıyor. Bu sağlanmış oldu. Bunu korumaya biz kararlıyız." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA