Emeklilerin tansiyonunu yükselten tarihler açıklandı! Bayram ikramiyelerinde takvim değişti!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Türkiye genelindeki emeklilerin gözü kulağı ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağında. Artışla birlikte verilecek olan bu ödemeler için muhtemel tarihler üzerinde çeşitli tahminler bulunuyor.

Emeklilerin tansiyonunu yükselten tarihler açıklandı! Bayram ikramiyelerinde takvim değişti!

Ramazan’ın müjdesiyle Türkiye’deki emekliler, zamlı ikramiyelerinin hesaplarına ne zaman geçeceğini merakla bekliyor. Artan miktardaki bu ödemelerin yapılacağı tarihler konusunda birkaç olasılık mevcut.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın son açıklamalarına göre, emeklilere verilecek olan 3 bin lira tutarındaki bayram ikramiyesi bayram öncesinde ödenecek. Bu yılki Ramazan Bayramı’ndan hemen önce, 1 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacak olan ikramiye, bayram sevincini daha da artıracak.

emekli ikramiye

Emekli vatandaşların bayram ikramiyelerinin 3 bin Türk Lirası’na yükseltilmesine dair kanun, Resmi Gazete’de yer alarak yasalaştı. Buna göre, emekli bayram ikramiyeleri yılda iki defa, Ramazan ve Kurban bayramlarından önce olmak üzere, her birinde 3 bin TL olmak üzere toplam 6 bin TL olarak verilecek.