Emeklilere İkramiye, Promosyon ve Vatandaşlara 500 TL Bayram Harçlığı Açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk emeklilerin ikramiyeleri hakkında yaptığı açıklamada “Kurban Bayramı Öncesinde Emeklilerimize 11 Milyar Lira Bayram İkramiyesi Ödedik” dedi. Öte yandan İçişleri Bakanlığı bayram harçlığı iddialarına yanıt verdi.

Emeklilere İkramiye, Promosyon ve Vatandaşlara 500 TL Bayram Harçlığı Açıklaması

Emeklilere bayram ikramiye promosyon ödemesi açıklaması ve 500 TL bayram harçlığı açıklaması.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Selçuk açıklamasında emekli bayram ikramiyesine değindi. İçişleri Bakanlığı ise 500 TL 'lik bayram harçlığı iddialarına değindi. 

Bakan Selçuk, emekli vatandaşlara sunulan hizmetlere dair açıklamalarda bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu’nca ikramiyelerin yatırıldığını söyleyen Bakan Selçuk, “2002 yılında emeklilik işlemleri için 11 ayrı belge istenirken, 2020 yılında sadece elektronik başvuru ile işlemleri tamamlıyoruz. 2002 yılında emekli aylığı bağlama süresi 3 ayı geçmekte iken bugün emekli aylığı bağlama işlemlerini ortalama 13 gün içinde sonuçlandırıyoruz. Emekliler ile hak sahipleri, bağlanan ilk aylıklarına ilişkin birikmiş ödemelerini alabilmek için neredeyse iki ay beklemek zorunda iken geçmişe dönük hesaplanan birikmiş ödemelerini beklemeden aylıklarının ödenmesini talep ettikleri bankalara gönderiyoruz.” dedi.

PROMOSYON ÖDEMESİ

Selçuk, emeklilere yapılan promosyon ödemelerinin banka tarafından hesaplara yatırıldığını ifade ederek, “2020-2022 yılları için bankalarla emekli vatandaşlarımızın promosyonu hakkında anlaşmaya vardık. Bu kapsamda aylığı 1.500 TL olan emeklilerimiz 500 TL, 1.500-2.500 TL arasındakiler 625 TL ve 2.500 TL üzerindeki emekli aylığı bulunanlar da 750 TL promosyon alma imkanına kavuştu.” diye konuştu.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI

Bakan Selçuk, Nisan 2020 ödeme döneminden itibaren emekli, malul ve ölüm aylıkları için dosya bazında yapılan ödemelerde alt sınırın 1.500 TL’ye yükseltildiğini hatırlattı. Bakan Selçuk ayrıca, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerimize 1.000 TL bayram ikramiyesi ödendiğini belirterek, “12.4 milyon emeklimize 6. kez 1.000’er TL bayram ikramiyelerini ödedik. Bu kapsamda ödediğimiz bayram ikramiyesi tutarı 64.2 milyar liraya ulaştı.” dedi.

Bakan Selçuk açıklamasında emeklilere ikramiye ödemelerinin tamamlandığını söyledi.

BAYRAM HARLIĞI

İçişleri Bakanlığı Açık Kapı sayfası ise bayrama bir gün kala bayram harçlığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı, gençlere 400, çocuklara 100 TL bayram harçlığı haberlerinin gerçek dışı olduğuna yer verildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA