Emeklilere Harika Haberler! Zamlar ve Yeni Düzenlemeler Yolda!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 11,68’lik ek zam yapılarak, maaşlar yüzde 49,25’e yükseltildi. Bu düzenlemeyle birlikte, en düşük emekli maaşı 10.000 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca, 2024 yılında emekli ikramiyesi toplamda 6 bin TL olarak ödenecek.

Emeklilere Harika Haberler! Zamlar ve Yeni Düzenlemeler Yolda!

Yeni Düzenlemeler Emeklileri Sevindirecek

Emeklileri sevindirecek yeni düzenlemelerin hazırlıkları yapılıyor. AK Parti’nin çalışmaları tamamlandığında detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Bu düzenlemelerle birlikte, seyyanen destek zam döneminde maaşa eklenerek zamların bu temel üzerinden yapılması hedefleniyor. Ancak, bu durumda taban maaşın hemen üstünde aylık alan emeklilerin haksızlığa uğramaması için hassas bir çalışma yürütülüyor.

Çalışma Süresi ve Emekli Aylıkları

İkinci formül ise, emekli aylıklarını ve özellikle taban maaşını belirleyen kriterler arasına çalışma süresinin de eklenmesi. Böylece, daha uzun süre çalışanlar veya geç emekliliği tercih edenler daha yüksek taban maaşı alabilecekler. Yaş ve çalışılan gün sayısına göre taban maaşının belirlenmesi de üzerinde çalışılan konular arasında bulunuyor.